مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

دریل چکشی به دلیل توانایی ایجاد سوراخ در سطوح مختلف و قدرت ضربه‌ای فوق‌العاده‌ای که دارد، جایگاه ویژه‌ای در میان ابزارهای صنعتی پیدا کرده است. این ابزار با ترکیب “قابلیت دریل‌های معمولی + حالت چکشی دریل (حرکات ضربه‌ای)” توانایی بیشتری را برای ایجاد سوراخ در سطوح سخت فراهم می‌کند.

مکانیزم چکشی دریل، آن را به ابزاری اساسی برای کاربردهایی نظیر حفاری در بتن، سنگ و سطوح سخت دیگر تبدیل کرده است. در این مقاله ابتدا بررسی می‌کنیم که “حالت چکشی دریل چیست؟” سپس به شما کمک می‌کنیم تا با کارکرد دریل چکشی، بیشتر آشنا شوید.

حالت چکشی دریل

حالت چکشی دریل چیست و چگونه عمل می‌کند؟

حالت چکشی توسط یک مکانیزم جالب تولید می‌شود. این مکانیزم به داخل دریل مربوط می‌شود. دو صفحه در درون دریل وجود دارند که دارای دندانه‌هایی هستند. زمانی که کاربر دریل را روی حالت چکشی قرار می‌دهد، دندانه‌های هر صفحه با دندانه‌های مقابل خود تماس برقرار می‌کنند و باعث تولید یک حرکت رفت و برگشتی به سمت جلو و عقب می‌شوند. انجام این عملیات با سرعت بالا، قدرت زیادی را ایجاد می‌کند. این مکانیزم می‌تواند با توجه به انواع دریل چکشی، متفاوت باشد. برخی از مکانیزم‌های رایج دریل چکشی صنعتی و غیرصنعتی عبارت‌اند از:

  • مکانیزم چکشی کلاچ: در این حالت، یک کلاچ درون شفت دریل قرار دارد که با چرخش شفت، به یک پیستون در انتهای بدنه دریل ضربه می‌زند. این پیستون باعث حرکت جلو و عقب سه نظام و مته می‌شود و ضربات عمودی را تولید می‌کند.
  • مکانیزم چکشی ساده: در این مکانیزم، یک دنده کوچک در شفت دریل چکشی قرار دارد که با چرخش شفت، به یک فلنج در انتهای بدنه دریل ضربه می‌زند. این فلنج باعث حرکت جلو و عقب سه نظام و مته می‌شود و ضربات عمودی را تولید می‌کند.
  • مکانیزم الکتروپنوماتیک: در این نوع، یک القاگر درون شفت دریل چکشی قرار دارد که با چرخش شفت، گاز را فشار می‌دهد و ضربه را به یک پیستون در انتهای بدنه دریل منتقل می‌کند. این پیستون باعث حرکت جلو و عقب سه نظام و مته می‌شود و ضربات عمودی را تولید می‌کند.

جهت دسترسی به لیست کامل محصولات دریل و مقایسه مشخصات خرید و قیمت انواع دریل، به فروشگاه اینترنتی ابزار رضا مراجعه کنید.

منظور از BPM در مکانیزم چکشی دریل چیست؟

BPM را احتمالاً به‌عنوان علامت حالت چکشی دریل می‌شناسید! در حقیقت BPM مخفف “Beats Per Minute” است و به واحد اندازه‌گیری سرعت چکش دریل گفته می‌شود که تعداد ضربات در 1 دقیقه را نشان می‌دهد. چکش‌های تخریب و دریل‌های چکشی ابزارآلاتی هستند که این قابلیت را دارند.

با تنظیم دکمه مربوطه روی دریل، مته شروع به چرخش می‌کند و در عین حال ضربات متوالی در پشت سه نظام ایجاد می‌شوند. زمانی که روی بدنه دریل تعداد ضربات با ۴۸۰۰bpm نوشته شده باشد، این بدان معنی است که دریل چکشی شما در 1 دقیقه، ۴۸۰۰ ضربه به سطح مورد نظر وارد می‌کند. اگر دریل 2 سرعته باشد، دو bpm نیز دارد.

قدرت تخریب در مکانیزم چکشی دریل

👈 پیشنهاد ابزار رضا: خرید اینترنتی دریل چکشی قوی، قیمت مناسب و باکیفیت با ارسال رایگان و ضمانت 30 روز بازگشت وجه

کاربرد حالت چکشی دریل چیست؟

دریل چکشی، ابزاری برقی است که به جز حرکت چرخشی، دارای حرکت ضربه‌ای هم می‌باشد. این حرکت ضربه‌ای امکان نفوذ در سطوح سخت و مقاوم مانند بتن، سنگ و آجر را فراهم می‌کند. کاربرد حالت چکشی دریل را می‌توان در قالب‌های زیر بررسی کرد:

  • سوراخ کردن در سطوح فلزی با دریل چکشی امکان‌پذیر است؛ اما توصیه می‌شود برای جلوگیری از لغزش مته روی فلز، از حالت چکشی دریل استفاده نشود و قبل از سوراخ‌کاری با میخ، ضربه گودی ایجاد شود.
  • با استفاده از دریل معمولی، سوراخ کردن در سطوح سخت و بتنی امکان‌پذیر نیست و ممکن است موتور دریل داغ شده و مته آسیب ببیند. یک کارکرد دریل چکشی، سوراخ کردن این سطوح است. دریل چکشی با ضربه‌های عمودی خود می‌تواند بتن را بشکند و سوراخ کند. 👈 بیشتر بخوانید: کاربرد، مزایا و معایب و اجزای دریل چکشی چیست؟
سوراخ کردن بتن و سیمان با حالت چکشی دریل
  • در صورت نیاز به پیچ کاری خودکار روی قطعات چوبی می‌توانید از دریل چکشی استفاده کنید؛ البته باید مراقب پشت قطعات چوبی باشید تا شکسته نشوند.
  • سطوح سنگی از سخت‌ترین سطوح هستند و نیاز به قدرت بیشتری دارند. دریل چکشی با ضربه‌های خود می‌تواند سنگ را به تکه‌های کوچک تقسیم کند؛ البته برای تزئینات و ظرافت کار بهتر است از دریل چکشی استفاده نشود.
امکان سوراخ کردن سنگ با حالت چکشی دریل
  • آخرین کاربرد حالت چکشی دریل «انجام فرایند تخریب» است. بعضی از دریل‌های چکشی دارای حالت تخریب هستند. این کاربرد بیشتر برای سطوح کوچک مناسب است و برای تخریب‌های بزرگ به ابزارهای پیشرفته‌تری نیاز دارید.

جمع‌بندی

در این مقاله متوجه شدید حالت چکشی دریل چیست و مکانیزم چکشی دریل چگونه عمل می‌کند. این ابزار با توانایی سوراخکاری و تخریب، یکی از ابزارهای بسیار کاربردی است. ما در این مقاله به تفصیل به مفهوم و کاربردهای دریل چکشی پرداختیم، از متداول‌ترین کاربردهای این ابزار می‌توان به سطوح سخت، سطوح بتنی، سطوح فلزی و… اشاره کرد. اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید یا برای خرید دریل چکشی به مشاوره نیاز دارید، می‌توانید با تیم ما در ابزار رضا تماس بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x