مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

دریل براشلس چیست؟ دریل براشلس با نام لاتین Brushless Drill یکی از انواع دریل‌های شارژی است. دریل شارژی یکی از ابزار‌های ضروری در هر خانه و محیط کاری است و برای انجام عملیات سوراخ‌کاری در انواع مختلف سطوح از جمله دیوار‌ها، چوب، فلز و بتن به کار می‌رود. دریل شارژی معمولی و دریل شارژی براشلس، دو نوع اصلی این دریل‌ها هستند.

هر دو نوع دریل‌های شارژی قابلیت انجام وظایف مشابه را دارند؛ اما تفاوت‌های موجود بین آن‌ها به میزان نیاز کاربر و تکنولوژی ساخت‌شان بستگی دارد. اختلافات بین دریل شارژی براشلس و دریل معمولی از جمله مواردی است که این روز‌ها توجه مشتریان و فنی‌کاران را به خود جلب کرده و از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این مقاله قصد داریم به‌طور جامع توضیح دهیم دریل شارژی براشلس چیست و چه تفاوتی با دریل معمولی دارد. با ما همراه باشید.

دریل براشلس (Brushless Drill) چیست؟

دریل شارژی براشلس چیست؟ در ساخت موتور دریل براشلس از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای استفاده شده است. این موتور یک ساختار مدرن دارد که جایگزین زغال دریل شده است.

در دریل‌های براشلس «آهن‌ربا» جای زغال را گرفته و باعث افزایش بهره‌وری موتور بدون نیاز به جاروبک می‌شود و انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند.

دریل شارژی براشلس

موتور‌های دریل براشلس دارای گشتاور بالا هستند و می‌توان با آن‌ها بهره‌وری بالایی را در زمان استفاده تجربه کرد. در حال حاضر دریل‌های شارژی با برند‌های مختلفی مانند دریل شارژی براشلس توسن در بازار وجود دارند.

دریل براشلس یا دریل براش (Brushed Drill)؟ کدام بهتر است؟

اگر می‌خواهید خیلی کوتاه و سریع نگاهی به تفاوت‌های بین دریل شارژی براشلس با معمولی بیندازید، جدول زیر را بخوانید:

ویژگی‌هادریل براشدریل براشلس
هزینهکمبالا
اندازهبزرگ و سنگینکوچک و سبک
بازدهی80% – 75%90% و بیشتر
عملکردبه مرور زمان نیروی چرخشی کم می‌شود.نیروی چرخشی اولیه تا مدت‌ها بدون تغییر باقی می‌ماند.
تعمیر و نگهداریبراش‌ها باید زودبه‌زود عوض شوند.توجه زیادی برای نگهداری لازم ندارد.
فاصله زمانی بین هر خراب شدناندکزیاد
قابلیت تعمیرجابه‌جایی یا تعمیر براش آسان است.تعمیر یا تعویض براش‌ها کمی مشکل است.
مکانیزم درایوکموتاتور (محرک اصطکاکی براش محور است.)درایو (بدون اصطکاک الکترونیکی)
کنترلقابلیت تنظیم دستیتنظیم خودکار

👈 برای آشنایی بیشتر با تفاوت دریل شارژی براشلس و معمولی و مزایا و معایب هرکدام در کارکرد موتور و عملکردی که دارند، با کلیک روی لینک بالا، مقاله مربوطه را که مفصل‌‌تر به تفاوت دریل براشلس با معمولی پرداخته است، مطالعه کنید.

چند نوع موتور دریل شارژی داریم؟

موتور‌های دریل شارژی معمولاً بر اساس نوع تکنولوژی باتری و نوع کاربری به مدل‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از:

  1. موتور‌های دریل براشلس (Brushless): این موتور‌ها از تکنولوژی براشلس استفاده می‌کنند که بدون مکانیسم برس برای ایجاد جریان الکتریکی در بخش‌های مغناطیسی کار می‌کنند؛ مانند دریل شارژی براشلس رونیکس.
  2. موتور‌های لیتیوم – یون (Lithium-ion): این موتور‌ها از باتری‌های لیتیوم – یون برای ذخیره انرژی استفاده می‌کنند که به‌طورکلی به‌عنوان باتری‌های قابل شارژ شناخته می‌شوند.
دریل شارژی با موتورهای متنوع
  • موتور‌های فوق‌العاده محافظت شده (Overload Protection): برخی از موتور‌های دریل شارژی دارای سیستم‌های محافظتی خاصی هستند؛ مانند دریل با محافظت در برابر بار بیش از حد (اورلود) یا گرمای زیاد (اورهیت).
  • موتور‌های قابل تنظیم سرعت (Variable Speed): برخی از دریل‌ها قابلیت تنظیم سرعت را دارند که به کاربر اجازه می‌دهند سرعت موتور را به میزان مورد نیازش تنظیم کند.
  • موتور‌های مخصوص کارهای خاص: بعضی از موتور‌های دریل شارژی برای کارهای خاصی مانند حفاری در بتن، چوب یا فلزات ساخته شدند.

موتور براشلس دریل چیست؟

موتور براشلس دریل شارژی در واقع نوعی موتور الکتریکی است که با استفاده از «انرژی» جابه‌جا می‌شود. ساختار این نوع موتور‌ها کاملاً متفاوت از موتور‌های براش است. در موتور‌های براشلس از برس استفاده نمی‌شود و به جای قرارگیری سیم‌پیچی‌ها روی روتور، آن‌ها روی استاتور قرار دارند.

آهن‌ربا‌هایی که روی روتور قرار می‌گیرند، انرژی خود را از جریان‌های الکتریکی مستقیم دریافت می‌کنند و باعث چرخش روتور در داخل استاتور می‌شوند. این طراحی باعث شده که نیاز به برس در این نوع موتور‌ها به‌طور کامل حذف شود.

موتور براشلس به جز روتور بیرونی، از سه فاز کویل محرک و یک سنسور اضافی برای تشخیص موقعیت روتور و قطعات الکترونیکی دیگر استفاده می‌کند. همچنین یک کنترل‌کننده (تقویت‌کننده) نیز در این موتور‌ها استفاده می‌شود که توسط یک قطعه الکترونیکی مانند رمزگذار نوری فعال می‌شود تا درون موتور، میدان مغناطیسی تولید کند که باعث چرخش موتور می‌شود.

موتور براشلس چه مزایایی دارد؟

  • موتور‌های براشلس برخلاف موتور‌های براش دارای عمر بیشتری هستند؛ زیرا بدون برس عمل می‌کنند.
  • این موتور‌ها به‌راحتی و بدون فرسودگی تا ۶ سال می‌توانند به شما خدمت کنند. تنها موردی که نیاز به بررسی شما دارد، یاتاقان‌ها هستند که با روغن‌دهی منظم سالم می‌مانند.
  • سرعت و مانور این نوع از موتور‌ها بهبود یافته است و این موضوع به‌دلیل وزن سبک آن‌ها نسبت به موتور‌های براش است.
  • این موتور‌ها اجازه می‌دهند تا بیشتر از وسیله آرسی شما استفاده شود.
  • براشلس‌ها بسیار سبک‌تر هستند و نویز الکتریکی کم‌تری دارند.
  • اتلاف گرمایی نیز در این موتور‌ها بسیار کم است.
سبک بودن دریل شارژی براشلس، از مزایای آن است.

موتور براشلس چه معایبی دارد؟

  • موتور‌های براشلس به دلیل امکانات بیشتری که دارند، نسبت به موتور‌های براش با قیمت بالاتری عرضه می‌شوند.
  • سیستم کنترل سرعت آن‌ها با استفاده از سیستم کنترل الکترونیکی سرعت (ESC) پیچیده‌تر است؛ اما به دلیل عمر طولانی‌تر و نیاز کم‌تر به تعمیرات و تعویض قطعات، در طولانی مدت قیمت نهایی کم‌تری دارند.
  • اگر چه موتور‌های براشلس به‌دلیل دوام طولانی خود شهرت پیدا کردند؛ اما یکی از معایب موتور براشلس «کنترل سرعت محدودترش» است که نباید نادیده گرفته شود.

تفاوت موتور براشلس و معمولی در چیست؟

دریل‌های معمولی از موتور‌هایی با زغال استفاده می‌کنند که دارای آرمیچر و کالکتور به‌عنوان قطعات اصلی هستند و زغال وظیفه انتقال جریان برق را انجام می‌دهند.

در مقابل، دریل‌های براشلس دارای موتور بدون زغال یا براشلس هستند. در این موتور‌ها از آهنربا‌های دائمی به جای زغال استفاده می‌شود که باعث کاهش اصطکاک در موتور و افزایش راندمان، طول عمر و کاهش گرمای تولید شده می‌شود.

در زمینه کارآیی، دریل‌های براشلس به‌طور قابل‌توجهی راندمان بیشتری نسبت به دریل‌های معمولی دارند. این امر به‌دلیل کاهش اصطکاک در موتور براشلس است که منجر به تولید قدرت بیشتر با مصرف انرژی کم‌تر می‌شود.
طول عمر دریل‌های براشلس نیز بیشتر است؛ زیرا زغال‌ها با گذشت زمان فرسوده می‌شوند و نیاز به تعویض دارند. این موضوع باعث کاهش طول عمر دریل‌های معمولی می‌شود.

مقایسه موتور دریل براشلس و دریل معمولی

درمورد تولید گرما هم دریل‌های براشلس به‌دلیل کاهش اصطکاک در موتور، بسیار کم‌تر گرما تولید می‌کنند؛ در نتیجه باعث می‌شود این ابزار‌ها برای مدت طولانی‌تری بدون نیاز به استراحت کار کنند.

بهترین دریل شارژی براشلس

برای انتخاب بهترین دریل شارژی براشلس می‌توانید نگاهی به مدل‌های زیر بیندازید:

  • دریل شارژی ویوارکس براشلس
  • موتو براشلس DeWalt DCD791D2
  • موتور براشلس Milwaukee 2702-20 M18
  • موتور Makita XFD131
  • دریل شارژی براشلس آنکور

و سایر مدل ها و برندهایی که در سایت ابزار رضا خواهید دید.

کلام آخر

هدف اصلی این مقاله این بود که بفهمید موتور براشلس چیست و چه تفاوتی با موتور‌های معمولی دارد. دریل‌های دارای موتور براش در مقایسه با دریل‌های با موتور براشلس دارای مزایای فراوانی هستند؛ با این حال قیمت آن‌ها بسیار بیشتر است. با این وجود دریل‌های براشلس شارژی سبک‌تر هستند، صدای کم‌تری تولید می‌کنند، تقریباً به تعمیر و نگهداری نیاز ندارند و عملکرد برق بهتری دارند. به همین دلیل بسیاری از تولیدکنندگان مبتدی و نیمه‌حرفه‌ای هم از دریل‌های براشلس استفاده می‌کنند.

محصول مرتبط
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x