مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

انبر جوشکاری چیست؟ انبر جوش که به آن نگهدارنده الکترود (Electrode Holder) هم می‌گویند، ابزاری است که از آن برای نگه‌ داشتن الکترود استفاده می‌شود. این ابزار مانند گیره عمل کرده و در واقع الکترود را به قطعه وصل می‌کند.

اگر در حرفه جوشکاری فعالیت می‌کنید، حتما باید شناخت دقیقی از ابزار و تجهیزات مورد استفاده داشته باشید. در این مطلب با انبر جوشکاری بیشتر آشنا شده و در کنار آن نکات ایمنی هنگام کار با انبر جوش و مطالب مفید دیگری را نیز بیان کرده‌ایم.

کاربرد انبر جوش در جوشکاری چیست؟

انبر جوش وسیله‌ای برای بستن ایمن الکترود در هر موقعیت است. کابل جوش با دسته عایق توخالی به نگهدارنده وصل می‌شود. طراحی انبر جوش به‌صورتی است که امکان تبادل سریع و آسان الکترود را فراهم می‌کند.

انبر جوشکاری یا نگهدارنده الکترود

نگهدارنده‌های الکترود در دو نوع عایق و غیر عایق مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولا استفاده از نگهدارنده بدون عایق توصیه نمی‌شود، زیرا در صورت برخورد با قطعه کار در حین جوشکاری، دچار اتصال کوتاه تصادفی شده و موجب ایجاد حادثه می‌شود؛ بنابراین به دلایل ایمنی و سلامتی، از مدل‌های عایق‌کاری شده استفاده کنید.

چند نوع انبر جوش در بازار داریم؟

در استاندارد جهانی، 4 مدل انبر جوشکاری وجود دارد. این انبرها با نام‌های انبر جوش 200 تا 300 آمپر، 400 تا 450 آمپر، 500 تا 550 آمپر و 600 تا 650 آمپر شناخته و معرفی می‌شوند.

👈 برای خرید انبر جوش و اطلاع از قیمت عمده فروشی و خرده فروشی انواع انبر جوشکاری، اینجا کلیک کنید.

حالا که با انواع انبر جوش آشنا شدید، بهتر است با نحوه کار آن هم آشنا شوید.

نحوه کار با انبر جوش هنگام جوشکاری چگونه است؟

هنگام استفاده از انبر جوش باید آن را به قطعه کار نزدیک کرده تا بین الکترود و قطعه، قوس الکتریکی ایجاد شود. این بخش مهم‌ترین قسمت کار است. با اتصال الکترود به قطعه، جوشکاری شروع می‌شود. این کار ممکن است در نگاه اول ساده به نظر آید، اما در انجام آن حتما باید یک سری نکات را مدنظر داشته باشید.
از جمله اینکه انبر جوشکاری را بیش از اندازه به قطعه نزدیک نکنید؛ زیرا باعث چسبیدن الکترود به قطعه کار می‌شود. اگر این فاصله خیلی زیاد باشد، الکترود ذوب شده و به اطراف می‌پاشد و ممکن است به قطعه کار هم آسیب بزند.؛پس وقتی اتصال برقرار و قوس الکتریکی روشن شد، فاصله مناسب بین انبر و قطعه حدود دو تا سه میلی‌متر است.

نکته بسیار مهمی که در اینجا باید به آن توجه کنید، این است که هنگام جوشکاری و برقراری قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه، به هیچ عنوان به نور حاصله با چشم غیر مسلح نگاه نکنید و حتما از ماسک مخصوص جوشکاری استفده کنید. 

هنگام کار با انبر جوش، رعایت چه نکات ایمنی الزامی است؟

مانند هر ابزار و وسیله الکتریکی، هنگام کار با انبر جوش برای ایمنی و سلامتی‌تان باید حواس‌تان به رعایت نکاتی باشد. در ادامه چند مورد از این نکات را بیان کردیم:

  • اگر بخش عایق انبر جوش آسیب دیده است، از آن استفاده نکنید.
  • برای خنک شدن ابزار هیچ‌گاه نوک آن را در آب فرو نبرید.
  • هیچ‌وقت انبر جوش را روی سطح رسانا قرار ندهید.
  • به فردی که انبر و الکترود در دست دارد، دست نزنید.
  • از الکترودی که خیلی کوچک شده است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث سوختن دهانه انبر جوش می‌شود.
  • به انبرهایی که به‌طور همزمان به دو دستگاه جوشکاری متصل هستند، دست نزنید.
  • این نکته را از یاد نبرید که به‌صورت دوره‌ای عایق‌های اطراف الکترود را بررسی کنید تا از وضعیت سلامت یا آسیب آن‌ها مطمئن شوید.
  • نکته دیگری که باید رعایت کنید این است که نباید از الکترودهای جوشکاری کوتاه‌تر از 5 سانتی‌متر استفاده کنید؛ زیرا اگر الکترود را تا انتها مصرف کنید، عایق را سوزانده و همچنین با ایجاد گرمای زیاد به آن آسیب می‌رساند.
  • حواس‌تان باشد بعد از مدت زمانی انبر جوشکاری را تعویض کنید؛ زیرا به مرور زمان و با استفاده‌های مداوم، دهانه و فنر آن ضعیف می‌شود.
رعایت نکات ایمنی در حین جوشکاری با انبر جوش

رعایت ایمنی و حفظ سلامتی حین کار، شرط اول جوشکاری است. در بالا نکاتی که حتما قبل از شروع کار باید مدنظر داشته باشید را بیان کردیم.

هنگام خرید یک انبر جوش باکیفیت، به چه ویژگی‌هایی باید توجه کنیم؟

برای اینکه بتوانید بهترین انبر جوش و باکیفیت‌ترین آن را انتخاب کنید، باید نکاتی را مدنظر داشته باشید تا بتوانید از میان صدها مدل اصل و تقلبی، بهترین را انتخاب کنید. این نکات عبارتند از:

  • انبر جوشکاری باید متعادل، سبک و دارای گیره باشد؛ به‌طوری‌که تعویض الکترود و کار با آن راحت باشد. در غیر این صورت جابجایی آن مشکل بوده و باعث خستگی زودرس جوشکار می‌شود.
  • انبر جوشکاری باید دارای روکش عایقی قوی از جنس الستیک، کائوچو و… باشد. دهانه (فک) انبر جوش باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند الکترود را در زاویه دلخواه و محکم نگه دارد.
  • در هنگام انتخاب انبر جوشکاری، دقت کنید که آن را متناسب با جریان مصرفی انتخاب کنید تا مقاومت کافی را برای استفاده‌های زیاد و سخت را داشته باشد. اگر از انبر جوشکاری برای جریان بیشتر استفاده کنید، انبر داغ شده و می‌سوزد. برای سرد کردن انبر داغ شده، به هیچ عنوان آن را در آب فرو نبرید؛ البته داغ شدن انبر جوش فقط به دلیل جریان بیشتر نیست، بلکه گاهی شل بودن انبر یا کابل یا کثیف بودن آن نیز عامل داغی انبر جوش هستند.

مواردی که در بالا اشاره کردیم، نکاتی بود که باید هنگام خرید انبر جوشکاری باید در نظر بگیرید. حالا که معیارهای انتخاب انبر جوش را دانستید وقت آن رسیده که با بهترین برندهای انبر جوش آشنا شوید تا بتوانید انتخابی ایده‌آل داشته باشید.

بهترین برندهای انبر جوشکاری در بازار ایران، کدام برندها هستند؟

در هنگام انتخاب یک انبر جوش مناسب باید در کنار دقت در برند آن، به عوامل دیگری هم توجه کنید. از جمله نیاز و انتظارتان، بودجه مدنظرتان، نوع جوشکاری و از همه مهم‌تر تجربه‌تان در جوشکاری را هم در نظر داشته باشید. حال ما در ادامه برخی از برندهای معروف انبر جوش را معرفی می‌کنیم:

  • سپهر جوش
  • پی اند ام (P&M)
  • فروزان
  • آروا
  • وینر (WINNER)
  • شیلدر
  • نووا
  • توسن
  • سامکو
  • فاکس

در این بخش سعی کردیم به چند تا از بهترین برندها در تولید انبر جوش اشاره کنیم؛ اما قبل از آن فراموش نکنید که در مرحله اول باید انتظار و کاربردتان از انبر را مدنظر داشته باشید.

انبر جوش و انبر اتصال جوشکاری چه تفاوتی باهم دارند؟

در ابتدای این مطلب انبر جوش را معرفی کردیم، حال برای اینکه بتوانیم این دو را با هم مقایسه کنیم، لازم است که انبر اتصال جوشکاری را هم تعریف کنیم.

انبر اتصال جوشکاری، نقش گره را بر عهده دارد که از آن برای اتصال و نگهداری دو قطعه در حین جوشکاری استفاده می‌شود. از این انبر برای نگهداری ورقه‌ها و قطعات بزرگ که به سختی و با دست می‌توان آن‌ها را کنار هم نگه داشت، استفاده می‌شود. انبر اتصال برای اتصال منفی (گیره اتصال به زمین) به قطعه جوشکاری است، بنابراین حتما از کیفیت خوب فنر مورد استفاده در آن اطمینان داشته باشید.

در مورد نقش گیره اتصال جوشکاری همین نکته کافیست که بدانید بدون گیره اتصال به زمین، دستگاه مورد نظر نمی‌تواند آمپر مناسب را ایجاد کند و حتی ممکن است به دستگاه آسیب وارد شود. 

حال که با انبر اتصال جوشکاری آشنا شدیم، وقت آن است که آن را با انبر جوشکاری مقایسه کنیم. به‌طور کلی می‌توان گفت که نقش اصلی انبر جوشکاری، انتقال جریان بین کابل جوشکاری و الکترود است. انبر جوش، قطب مثبت متصل شده و انبر اتصال نیز برای ایجاد قطب منفی به قطعه مورد نظر برای جوشکاری است.

قیمت انبر جوش به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت انبرهای جوشکاری به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله:

  • شرکت تولید کننده و برند محصول: مانند خیلی از محصولات، شرکت و برند محصول تاثیر زیادی روی قیمت آن می‌گذارد. انبرهای جوشکاری نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
  • سایز انبر جوش: از عوامل تاثیرگذار دیگر روی قیمت، سایز انبر است. پس اگر قیمت برای‌تان مهم است این نکته را مدنظر داشته باشید.

در کنار در نظر گرفتن این موارد، قیمت محصول ممکن است در بین فروشگاه یا فروشندگان مختلف متفاوت باشد. گاهی خرید از فروشگاه آنلاین به‌صرفه‌تر و ارزان‌تر است.

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم به معرفی یکی از ابزارهای جوشکاری مهم، یعنی انبر جوش بپردازیم. در کنار معرفی انواع انبر، روش کار با آن را توضیح داده و نکات ایمنی هنگام کار با انبر را نیز بیان کردیم. بهترین برندهای بازار را معرفی کرده و همچنین نکات مهمی که هنگام خرید انبر جوش باید مدنظر داشته باشید را هم عنوان کردیم. تمام این موارد به شما کمک می‌کند تا یک جوشکاری حرفه‌ای، تمیز و بدون خطر را تجربه کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x