مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

قبل از خرید دریل باید اطلاعات کافی در مورد انواع این محصول داشته باشید تا بتوانید از بودجه خود به درستی استفاده کنید. به همین منظور ما در این مقاله می‌خواهیم بگوییم که دریل گیربکسی چیست؟ اگر می‌خواهید این محصول را بیشتر بشناسید و قصد خرید آن را دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دریل گیربکسی چیست؟

دریل گیربکسی یا دریل دنده‌ای، جهت حفر و سوراخکاری سطوح مختلف مانند فلز، پلاستیک، چوب و سنگ و همچنین پیچ‌های محرک است که با تغییر سرعت و قدرت چرخش ، هدف استفاده کننده را محقق می سازد.

این ابزار یکی از انواع محصولاتی است که نیروی موتور را به صورت گشتاور و با سرعت از موتور به دهانه دریل منتقل می‌کند. اکثر دریل‌های شارژی یک دنده دارند اما برخی مدل‌های دیگر دو یا سه دنده هستند. هرچه یک ابزار دنده بیشتری داشته باشد، قدرت توان بالاتری خواهد داشت.

👈 جهت بررسی مشخصات خرید و لیست قیمت انواع دریل گیربکسی کلیک کنید.

این محصولات دارای یک محفظه مشخص در جلوی دستگاه هستند و اولین نمونه‌های این محصول وقتی که به بازار عرضه شدند، قابلیت تغییر سرعت نداشتند، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، امکان تولید دریل گیربکسی با سرعت متغیر فراهم شده است.

وظیفه گیربکس در دریل چیست؟

این روزها از گیربکس‌ در بسیاری از دریل‌های چکشی استفاده می‌شود. در دریل گیربکسی نوع چرخ دنده‌ها و حتی تعداد آن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده انتقال قدرت و توان خروجی گشتاور نهایی باشد.

گیربکسی که در این ابزار به کار رفته است می‌تواند باعث تنظیم قدرت و سرعت موردنظر در خروجی شود. آرمیچر وظیفه دارد قدرت را به دریل انتقال دهد و تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در مدل و تعداد چرخ دنده های درون ساختار آن‌ها است.

امکان تنظیمات گشتاور در مته‌های شارژی وجود دارد. هنگامی که یک نیروی پیچشی یا گشتاور از پیش تعیین شده به یک پیچ داده می‌شود، دهانه دریل می‌لغزد و از وارد شدن بیش از حد پیچ به داخل آن جلوگیری می کند.

سرعت و قدرت مته در دریل گیربکسی، چقدر است؟

دریل‌های گیربکس دارای حداکثر سرعتی در حدود ۲۸۰۰ دور در دقیقه هستند. قطر مته این دریل‌ها برای فلز، مته و چوب متفاوت است و اندازه آن‌ها معمولا به شکل زیر هستند:

  • فلز : ۱۳ mm
  • چوب : ۳۰ mm
  • بتن : ۱۶ mm

یک نکته مهم این است که سعی کنید باطری‌های دریل گیربکسی خود را به محض اینکه متوجه افت شارژ شدید، آن‌ها را شارژ کنید. بیشتر باتری‌ها در صورتی که به ظرفیت 70 درصد شارژ شوند، بیشترین عمر را دارند. حتی باتری‌های NiCd باید هر ماه یا بیشتر تخلیه شوند تا بتوانند حافظه شارژ خود را حفظ کنند.

مزایای استفاده از دریل گیربکسی چیست؟

به طور کلی، هرچه قطعات، لوازم جانبی و ملحقات بیشتری برای دریل درنظر گرفته شود، احتمال مفید بودن دریل بیشتر می‌شود. یکی از مزایای استفاده از دریل گیربکسی این است که بدون‌سیم، می‌توانید آن را به هر کجا که بخواهید ببرید. وجود گیربکس در این نوع دریل، نیرو را از موتور به مته می‌رساند. سیستم کلاچ وقتی گشتاور خیلی زیاد است موتور را از بیت جدا می‌کند و از پیچ‌ جلوگیری می‌کند.

مزایای دریل گیربکسی چیست

به طور کلی، هرچه قطعات، لوازم جانبی و ملحقات بیشتری برای دریل درنظر گرفته شود، احتمال مفید بودن دریل بیشتر می‌شود. یکی از مزایای استفاده از دریل گیربکسی این است که بدون‌سیم، می‌توانید آن را به هر کجا که بخواهید ببرید. وجود گیربکس در این نوع دریل، نیرو را از موتور به مته می‌رساند. سیستم کلاچ وقتی گشتاور خیلی زیاد است موتور را از بیت جدا می‌کند و از پیچ‌ جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از دلایل مهم استفاده از این محصول تعمیر و نگهداری آسان آن است. معمولا شما در زمان خرید می‌خواهید محصولاتی با حداقل تعمیر و نگهداری منظم بخرید تا بتوانید زمان بیشتری را در کار صرف کنید.

دریل گیبربکسی نیازی به شارژ مجدد ندارد، گیربکسی که از قطعات داخلی پیشرفته استفاده می‌کند مدت زمان زیادی دوام می‌آورد! حتی در صورت بروز مشکل، گیربکس شما به راحتی می ‌تواند بدون نیاز به تعویض یا تعمیر گران قیمت، سرویس شود.

کاربرد دریل گیربکسی چیست؟

برخی از مهم‌ترین کاربردهای این وسیله شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. از این محصول برای سوراخکاری در فلز و کاشی استفاده می‌شود.
  2. در قدرت زیاد از این دریل‌ها برای سوراخکاری، قلاویز کردن یا باز کردن پیچ استفاده می‌شود.
  3. از این محصول در مکان‌هایی که دسترسی سختی دارند، استفاده می‌شود.
  4. این محصول ابعاد کوکتری نسبت به دریل چکشی دارد.
  5. از این نوع دریل می‌توان برای کارهای طولانی‌مدت استفاده کرد.

تفاوت‌ دریل گیربکسی و چکشی چیست؟

در دریل گیربکسی تعداد زیادی از چرخ دنده‌ها را می‌توان توسط کلیدی در دو حالت تنظیم کرد که در یک حالت دریل سرعتی و در حالت دیگری دریل قدرتی عمل می‌کند؛ این در حالی است که اساسا عملکرد دریل چکشی به این صورت نیست.

تفاوت میان دریل گیربکسی و چکشی

از تفاوت‌های دریل گیربکسی و دریل چکشی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تفاوت در قدرت: مسلما دریل گیربکسی دوام و قدرت بیشتری دارد، امادر دریل چکشی به علت اینکه تعداد کمی چرخ دنده وجود دارد، قدرت کمتر است.
  • تفاوت در کاربرد: از دریل گیربکسی برای باز و بسته کردن پیچ‌های سخت و بزرگ در سطوح بتنی استفاده می‌شود؛ در حالی که از دریل چکشی فقط برای ایجاد سوراخ یا باز و بسته کردن پیچ‌ها در سطح متوسط استفاده می‌شود.
  • تفاوت در سه نظام و مته: در دریل گیربکسی، مته تا سایز ۱۳ و در دریل چکشی مته تا سایز ۱۰ گذاشته می‌شود.
  • تفاوت در وزن و حجم: تعداد چرخ دنده‌ها در دریل گیربکسی بیشتر است؛ بنابراین از وزن بیشتری هم برخوردار است.

👈 جهت مقایسه انواع دریل چکشی و خرید از معتبرترین برندها، کلیک کنید.

جمع‌بندی در مورد دریل گیربکسی

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که دریل گیربکسی چیست؛ همچین تمام ویژگی‌های این محصول را بیان کردیم. همان‌طور که گفته شد، دریل گیربکسی ابزاری است که با توجه به داشتن گیربکس یا جعبه دنده به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید حالت کار دریل را روی دو حالت قدرت یا سرعت تنظیم کنید.

معمولا از این وسیله برای باز و بسته کردن پیچ‌های سخت و بزرگ در سطوح بتنی استفاده می‌شود. با توجه به حیطه کاری، هدف و در نهایت در نظر گرفتن ویژگی‌هایی که در این مقاله گفته شد، می‌توانید از دریل گیربکسی استفاده کنید.

محصول مرتبط

دریل گیربکسی رابین مدل R1007

  • توان: 1050 وات
  • وزن: 3.2 کیلوگرم
  • سه نظام آچاری 1.5 تا 13 میلیمتر
محصول مرتبط

دریل گیربکسی چکشی دنلکس مدل DX-1111

  • دارای موتور با توان 1050 وات
  • مجهز به سه نظام آچاری 13 میلی‌متر
  • مجهز به آرمیچر و بالشتک صنعتی
  • دارای گیربکس دو سرعته
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x