مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

دریل نمونه بردار که با اسامی دیگری همچون کرگیر و یا هسته گیر نیز شناخته می‌شود، یک ابزار استوانه ای برقی جهت ایجاد حفره هایی با قطر ۲۰ تا ۴۵۰ میلی‌متر می‌باشد. دلیل نام گذاری این نوع دریل آن است که با وجود یک پانچ یا مته تو‌خالی امکان استخراج مواد داخل منافذ ایجاد شده در سطح را به جهت آزمایش نمونه به شرکت های مهندسی و ساختمانی می‌دهد؛ از این نمونه ها معمولاً در معدنکاری، بتن‌کاری و سایر کاربردها برای بررسی و تعیین کیفیت، چگالی، استحکام و خواص مختلف یک ماده استفاده می‌شود. این وسیله با فلز ساخته شده و نوک مته آن بسته به میزان سختی و چگال بودن سطح حفاری با الماس یا کاربید پوشانیده می‌شود. یک دریل هسته‌گیر می‌تواند به صورت عمودی، افقی و زایه‌دار در انواع سطوح مختلف نظیر سیمان، چوب، سنگ و یخ نفوذ کند. استفاده از این وسیله کاربردی این امکان را ایجاد می‌کند تا به آسانی، بدون از هم گسیختگی و نابود شدن مواد اولیه، راه هایی برای عبور سیم ها، لوله ها و مواد دیگر به وجود آورد.

اندازه، قدرت و ویژگی های دریل های نمونه بردار بسته به اینکه برای چه چیزی مورد استفاده قرار می گیرند، می تواند متفاوت باشد. افراد می توانند از یک کرگیر کوچک در خانه های خود بهره بگیرند، در حالی که یک مته قوی و متوسط ​​می تواند برای ساختمان ها و معادن استفاده شود. همچنین معمولاً از مته های بزرگ برای برش بتن در پروژه های ساختمانی عظیم استفاده می شود.

انواع دریل نمونه برداری

  • دریل نمونه بردار حفاری (هسته های نرم) : این دریل ها با ابعاد بالا برای مصارف در سازه های بزرگ تا اعماق بالا ( ۵۰۰ فوت یا حتی بیشتر) استفاده می‌شوند. مته این نوع دریل از یک جفت استوانه ی تو در تو تشکیل شده است. استوانه داخلی فشار می آورد تا نمونه را بگیرد و استوانه خارجی گسترش می‌یابد تا در صورت نیاز از فروپاشی حفره ایجاد شده جلوگیری کند. بهره‌گیری از این روش کمک می‌کند تا هسته استخراج شده از هرگونه مایع یا هوای اضافی محفوظ بماند و از آلوده شدن نمونه جلوگیری شود. این نوع دریل ها عموما در فرایند استخراج نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • دریل نمونه بردار الماسی ( هسته های سخت) : نوع بعدی دریل‌های نمونه برداری که به دلیل بهره‌گیری از مته ای با جنس الماس با این نام در بازار شناخته شده ‌است، معمولا برای جمع آوری نمونه های سخت و سنگی استفاده می‌شود. در این مدل نیز مته تشکیل شده از دو استوانه تو در تو است، اگرچه در این روش استوانه بیرونی ابتدا گسترش می‌یابد. این روش اجازه می دهد تا مواد با با هوا یا مایع حفاری بدون آسیب، مزاحمت یا آلودگی شسته شوند. دریل نمونه بردار الماسی در اکثر بسترهای سخت تر از ماسه سنگ مانند بتن و انواع سنگ ها استفاده می شود و به راحتی می تواند به عمق ۵۰۰۰ فوت برسد.
  • دریل نمونه بردار حلقوی: از این مدل به طور تخصصی برای حفاری فلزات استفاده می‌شود.

کاربرد دریل نمونه برداری

همانطور که در ابتدا گفته شد، از این ابزار در زمینه های مختلف صنعتی به کار گرفته می‌شود. از جمله ی آن ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استخراج نفت و گاز با دستگاه های نمونه بردار در مقیاس بالا
  • نمونه برداری از مواد و مصالح ساختمانی مختلف مانند بتن جهت بررسی بافت و کیفیت
  • ساخت سازه های زیرساختی اصلی مانند تونل ها، خطوط لوله یا حتی پارکینگ ها
  • ایجاد حفره و مجاری برای سیستم لوله کشی و زهکشی در ساختمان
  • ساخت دریچه برای نصب لوله بخاری یا شوفاژ
  • حفر سطوح به منظور جایگذاری کابل ها، سیم‌کشی برق و خطوط تلفن
  • ایجاد فضای نصب سیستم های تهویه و گرمایشی

مزایای بهره‌گیری از دریل نمونه بردار

  1. صرفه جویی در زمان: از آنجایی که دریل های نمونه بردار فقط در حاشیه حفره ای که قرار است ساخته شود برش می‌دهند، در مقایسه با دیگر مته های حفاری که مواد را کاملا برید و حذف می‌کنند، سه تا چهار برابر سریع تر عمل می کنند.

همچنین هنگام استفاده از انواع دیگر دریل معمولا باید عملیات پیش حفاری و حفاری مرحله‌ای را برای منافذ با قطر های بالاتر انجام داد در حالی که این نوع دریل نیازی به اینگونه زیرساخت ندارد و یک عملیات تک شات است.

  1. صرفه‌جویی در انرژی: برش سطوح با دریل هسته‌گیر نیاز به حفاری کامل قطعه ندارد به نیروی رانش کمتر و درنتیجه انرژی کمتری برای سوراخ کردن موتد نیاز دارند.
  2. دقت بالا: دستگاه های نمونه بردار می‌توانند سخت ترین مواد و سطوح را سوراخ کنند و حفره ساخته شده به نسبت سایر مدل ها دقیق تر می‌باشد.
  3. راحتی در استفاده: با توجه به طراحی هندسی منحصر به فرد دستگاه کرگیر، ایجاد منفذ در زوایای مختلف دشوار نیز به راحتی انجام پذیر خواهد بود.
  4. اندازه های متفاوت: یکی از مهم ترین مزیت های دریل نمونه‌ بردار تنوع اندازه ها و قطر های قابل حفاری آن‌ است، از سایز های کوچک مورد استفاده در عملیات های خانگی تا دستگاه هایی با ابعاد صنعتی و عظیم به آسانی قابل بهره‌گیری هستند.

معرفی برندهای دریل نمونه برداری

برند محک (MAHAK): محک یکی از برندهای معتبر ایرانی در زمینه تولید ابزارآلات صنعتی می‌باشد که فعالیت خود را از سال 1361 آغاز کرده و تبدیل به یک نام تجاری قابل اعتماد در ساخت و تولید دریل نمونه بردار و انواع دیگر مته و دریل شده است.

برند بوش (BOSCH): شرکت بوش آلمان یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین برندها در تولید دستگاه های برقی به ویژه بین ایرانی ها می‌باشد که علاوه بر فعالیت در تولید لوازم خانگی، در زمینه ابزار صنعتی هم یک برند سرشناس می‌باشد.

برند میلواکی (MILWAUKEE): یکی از برند های موجود در ابزار فروشی آنلاین ابزار رضا، برند آمریکایی میلواکی می‌باشد. این برند از زمان پیشرفت صنعت ساختمان سازی در آمریکا به دلیل ویژگی های منحصر به فردی همچون وزن متناسب و قابل حمل بودن و همچنین کیفیت و دوام بالا بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. میلواکی در حال حاضر به جز تولید انواع دریل و حدود 500 ابزار دیگر، 3500 نوع لوازم جانبی را هم به تولید انبوه رسانده است.

محصول مرتبط

دریل نمونه بردار محک مدل DCD-20260

  • دریل نمونه برداری مهندسی (خشک و تر) با پایه قابل تنظیم
  • موتور با توان 3500 وات
  • سرعت در حالت بی باری 500 دور در دقیقه
محصول مرتبط

دریل نمونه برداری آاگ مدل DB1500-2XE

  • AEG Diamond Drill DB1500-2E
  • 1500 وات توان موتور
  • دارای گیربکس 2 سرعته
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x