مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

از انواع دریل‌ها معمولاً در کارهای ساختمانی، نجاری، لوله‌کشی و برقی استفاده می‌شود. این وسیله کاربردی را «ابزار توانمندسازی» می‌نامند. انواع دریل‌های صنعتی و غیرصنعتی مختلفی در بازار وجود دارند که هر کدام شامل مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌فرد خود هستند.

در این مقاله به تفکیک انواع دریل برقی، دستی و شارژی موجود در بازار را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

معرفی انواع دریل و کاربرد آنها بر اساس نوع منبع تغذیه

دریل‌ها در انواع صنعتی و غیر صنعتی تولید می‌شوند. از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که هنگام انتخاب دریل باید به آن توجه کنید، «نوع منبع تغذیه» آن است.

انواع دریل‌ها بر اساس نیاز مصرف‌کننده، از منابع تغذیه مختلفی برخوردار هستند. با توجه‌ به کاربردی که برای دریل در نظر دارید، باید منبع تغذیه مناسب آن را که نقش مهمی در کارآیی دریل دارد، مشخص کنید.

برای آشنایی بیشتر و تخصصی‌تر با ابزار دریل، کاربردها و اجزای تشکیل دهنده آن، مقاله دریل چیست؟ را از دست ندهید.

انواع دریل‌های صنعتی و غیرصنعتی

دریل دستی

دریل‌های دستی از ساده‌ترین انواع دریل‌ها شناخته می‌شوند که برعکس ابزارهای پیشرفته‌تر، با استفاده از نیروی انسان کار می‌کنند.

انواع دریل‌ دستی با طراحی‌های بسیار ساده‌ای شامل یک عدد میله مارپیچ به همراه یک عدد پوسته چرخان تشکیل شده‌اند. درصورتی‌‌که به میله مارپیچ فشار اعمال شود، قسمت متحرک با چرخاندن مته آماده انجام کار می‌شود. از دریل دستی در کارهایی مانند معرق‌کاری نیز استفاده می‌شود.

دریل دستی؛ از ساده‌ترین انواع دریل در بازار

دریل برقی

از پرکاربردترین و راحت‌ترین انواع دریل­‌های صنعتی و غیرصنعتی، دریل برقی است. از انواع دریل برقی در تعمیرات خانگی، کارخانه‌ها، تعمیرگاه‌ها و… به‌عنوان یک ابزار کار راحت و چند منظوره استفاده می‌شود.

دریل برقی معمولا به کمک برق تک فاز و در مقیاس و ابعاد بزرگ‌تر همچون دریل برقی صنعتی، با استفاده از برق سه فاز کار می‌کند.

👈 اگر تصمیم به خرید انواع دریل برقی دارید، به‌روزترین و به‌صرفه‌ترین لیست قیمت دریل برقی را می‌توانید در فروشگاه ابزار رضا بررسی کنید.

دریل شارژی

این نوع دریل همان‌طور که از نامش پیداست، با استفاده از باتری قابل شارژ کار می‌کند. این نوع از دریل‌ها به دلیل آسانی و قابل ‌استفاده بودن در هر زمان و مکانی بدون نیاز به برق، جایگزین خوبی برای دریل‌های برقی به‌حساب می‌آیند.

قابلیت حمل آسان، ابعاد کوچک، امکان استفاده بدون نیاز به برق و داشتن قدرت بالا از جمله نکات مثبت دریل شارژی محسوب می‌شوند.

دریل شارژی؛ از انواع دریل‌های رایج در بازار

👈 جهت مشاهده و مقایسه مشخصات خرید و لیست قیمت انواع دریل شارژی، اینجا کلیک کنید.

دریل بادی یا پنوماتیک

دریل بادی از پرکاربردترین انواع دریل صنعتی است که به‌وسیله نیروی باد کار می‌کند. دریل بادی که با نام دیگر «دریل پنوماتیک» نیز شناخته می‌شود، در کارهای حفاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دریل از هوای فشرده(کمپرسور باد) به‌عنوان منبع تغذیه خود کمک گرفته و از آن در انجام کارهای مختلفی همچون برش دهی و حفاری استفاده می‌کند.

👈 خرید آنلاین و مشاهده لیست قیمت دریل بادی به تاریخ امروز، اینجا کلیک کنید.

دریل بنزینی

دریل بنزینی از انواع دریل‌های صنعتی است که دارای دو نوع یک‌کاره و دوکاره می‌باشد. نوع یک‌کاره دریل بنزینی مخصوص تخریب و نوع دوکاره آن دارای دو حالت تخریب و حفاری است.

دریل بنزینی قابلیت حفاری و تخریب انواع بتن‌ها و سنگ‌ها را دارد. اکثر دستگاه‌های بنزینی دوگانه‌سوز هستند و منبع تغذیه این دستگاه‌ها بنزین و روغن است. هنگام ترکیب‌کردن روغن و بنزین باید توجه کنید که این مقدار استاندارد باشد تا دستگاه به‌راحتی روشن شده و کار کند.

معرفی انواع دریل برقی و شارژی

همان‌طور که گفته شد، انواع دریل برقی از انواع نسبتاً کوچک دریل‌ها هستند که کار با آن‌ها بسیار ساده است. با استفاده از دریل‌های برقی به‌راحتی می‌توانید به انجام کارهایی که نیاز به سوراخ‌کاری دارند، بپردازید.

دریل‌های شارژی به علت عدم نیاز به سیم برق از پرکاربردترین انواع دریل‌ها هستند. دریل شارژی به علت داشتن باتری قابل ‌شارژ در هر زمان و مکانی قابل استفاده است.

در ادامه به معرفی انواع دریل برقی و شارژی خواهیم پرداخت.

دریل چکشی

دریل چکشی به علت توانایی که در ایجاد ضربات متوالی باقدرت بالا دارد، در مواردی همچون سوراخ کردن آجر، بتن و سنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دریل‌های چکشی به علت قدرت و نیروی بالایی که دارند، در پروژه‌های ساختمانی و تعمیراتی استفاده می‌شود.

اگر قصد خرید دریل چکشی را دارید، فروشگاه ابزار رضا بهترین قیمت و کیفیت این ابزار را تضمین می‌کند. جهت مشاهده لیست قیمت انواع دریل چکشی، اینجا کلیک کنید.

دریل گیربکسی

دریل گیربکسی از پرکاربردترین انواع دریل‌های صنعتی است که از قدرت و گشتاور بالایی برخوردار بوده و سرعت آن را می‌توان کنترل کرد.

عملکرد دریل‌های گیربکسی را می‌توانید به دو حالت سرعتی یا قدرتی تغییر دهید؛ به این صورت که با افزایش گشتاور قادر هستید سرعت دریل گیربکسی را کم کنید و برعکس. در این حالت قدرت بیشتری را با سرعت کم‌تر اعمال می‌کنید.

دریل ستونی

از جمله مشکلاتی که ممکن است هنگام استفاده از انواع دریل‌ها با آن مواجه شوید، نداشتن تسلط کافی بر لرزش دریل و سطحی است که می‌خواهید بر روی آن سوراخ‌کاری انجام دهید. دریل‌ ستونی با ثابت نگه‌داشتن قطعه کار، این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا با دقت و حساسیت بیشتری کار خود را انجام دهید.

دریل ستونی

دریل ستونی در سایزهای مختلفی در بازار وجود دارد و شکل آن‌ بسته به کاربری مورد نیاز قابل ‌تغییر است. شما می‌توانید لیست قیمت و مشخصات خرید انواع دریل ستونی را در فروشگاه ابزار رضا مقایسه کرده و مدل مدنظر خود را به‌صورت آنلاین یا حضوری بخرید.

دریل نمونه‌بردار (کرگیر)

دریل نمونه‌بردار که با نام کرگیر یا هسته‌گیر نیز شناخته می‌شود، از دیگر انواع دریل‌های صنعتی برای حفاری و نمونه‌برداری است که حفره‌هایی با قطر 20 تا 450 میلی‌متر ایجاد می‌کند.

از دریل نمونه برداری برای حفاری یخ و چوب کمک می‌گیرند؛ زیرا باعث می‌شود ساختار نمونه تغییری نکند و برای آزمایش‌های علمی مناسب باشد.

دریل مگنتی

دریل مگنتی در واقع یک ابزار ترکیبی هوشمندانه برای ایجاد سوراخ‌های دقیق و قوی با کمک میدان مغناطیسی است. مگنت موجود در این دریل، این امکان را به دستگاه می‌دهد تا به سطح فلزی موردنظر بچسبد. این کاربرد موجب ایجاد اتصال قوی به ریل مگنت حین انجام برش می‌شود و دستگاه به‌صورت ثابت و محکم در موقعیت خود باقی می‌ماند.

دریل سرکج

اگر قصد انجام سوراخ‌کاری در جاهای سخت با فضای کم، باریک یا دور از دسترس را دارید، پس دریل سرکج بهترین انتخاب برای شما است. این دریل امکان انجام سوراخ‌کاری روی سطح‌های مختلفی همچون چوب، دیوار و… که چرخش و حرکت دست سخت است را فراهم می‌کند.

دریل سرکج، از انواع دریل‌های کوچک و سبک

از دریل سرکج بیشتر در مشاغلی مانند لوله‌کشی و برق‌کاری استفاده می‌شود. هنگام انتخاب انواع دریل سرکج با توجه‌ به نیازتان، به فاکتورهایی همچون توان دستگاه، سایز و وزن، قابلیت تنظیم سرعت و سیستم تثبیت سریع آن توجه کنید.

دریل همزن

این دریل همان‌طور که از نامش مشخص است، برای ترکیب کردن و مخلوط کردن مصالح ساختمانی، مایعات رقیق و غلیظ، رنگ‌ها و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در دریل همزن به‌جای مته از پره‌های مناسب برای هم‌زدن استفاده شده است. این پره‌ها دارای اشکال و ابعاد مختلفی هستند که هرکدام برای کاربردی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دریل همزن، از انواع دریل‌های صنعتی

از جمله ویژگی‌های دریل همزن که هنگام خرید باید به آن توجه کنید، داشتن قدرت گشتاور مناسب، امکان کنترل و تنظیم سرعت، طراحی مناسب برای کارکرد راحت‌تر و پره یا تیغه باکیفیت است.

دریل پیچ‌گوشتی شارژی و برقی

دریل پیچ‌گوشتی شارژی دستگاهی تقریباً شبیه به دریل شارژی است که برای محکم کردن انواع پیچ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. دریل پیچ‌گوشتی، چه برقی و چه شارژی، تفاوتی در کارآیی ندارند.

به‌طورکلی کاربرد دریل پیچ‌گوشتی شارژی و برقی همانند نوع دستی آن، در باز و بسته کردن انواع پیچ‌ها بوده و تنها در قدرت و سرعت تفاوت دارند. دریل پیچ‌گوشتی شارژی به‌وسیله باتری‌های قابل ‌شارژ و دریل پیچ‌گوشتی برقی به‌وسیله سیم اتصال به برق کار می‌کند.

👈 جهت مشاهده لیست قیمت انواع پیچ گوشتی شارژی و برقی و خرید آنلاین عمده و تکی، کلیک کنید.

معرفی انواع دریل‌های بادی

دریل بادی همان‌طور که گفته شد، با استفاده از نیروی فشار باد کار می‌کند؛ به این شکل که باد تولید شده در کمپرسور، به‌وسیله موتورهایی در داخل دریل تبدیل به نیروی مکانیکی شده و با نصب مته‌های مختلف، به اشکال مختلفی به حفاری می‌پردازد.

در ادامه به معرفی انواع دریل‌های بادی می‌پردازیم.

دریل بادی تفنگی

دریل بادی تفنگی نوعی دریل بادی است که ظاهری شبیه به یک تفنگ دستی دارد. از این نوع دریل برای انجام کارهای سبکی مانند حفاری چوب و فلز استفاده می‌شود.

از مزیت‎‌‌های این نوع دریل بادی می‌توان به سبک ‌وزن بودن و ابعاد کوچک آن اشاره کرد که باعث شده به‌راحتی قابل حمل و نقل باشد.

دریل بادی تفنگی به‌دلیل وزن کمی که دارد، به‌راحتی در دست قابل کنترل است. این نوع دریل‌ها بسیار کارآمد و قدرت‌مند هستند که همین ویژگی باعث شده تا در موارد مختلفی کاربرد داشته باشند.

دریل بادی مستقیم

دریل بادی مستقیم یا دریل پنوماتیک مستقیم یک نوع دریل بادی با سایز کوچک است که مناسب برای حفاری در فضاهای عمودی با شرایط فشرده طراحی شده است.

دریل بادی مستقیم از انواع دریل‌های بادی

از دریل بادی مستقیم برای ایجاد سوراخ‌های کوچک و پشت ‌سر هم، با سرعت بالا و در زمان کم استفاده می‌شود.

دریل بادی سرکج

از دریل بادی سرکج برای حفاری در مکان‌های باریک، تنگ و غیرقابل دسترسی استفاده می‌شود. شکل ظاهری این دریل بادی مشابه مینی فرز است؛ با این تفاوت که مته و سه‌نظام دارد.

دریل بادی سرکج از دقیق‌ترین ابزارهای حفاری و برش‌کاری است که برای سوراخ‌کاری سطوحی مانند دیوار، چوب، فلزات و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همان‌طور که گفتیم دریل بادی سرکج ظاهری شبیه مینی فرز دارد و در صنایع مختلفی همانند نجاری، تراش‌کاری، کابینت‌سازی، کارهای تأسیساتی و ساختمان‌سازی کاربرد دارد.

دریل بادی ظریف‌کاری

دریل بادی ظریف‌کاری نوعی دیگر از انواع دریل‌های بادی است که در صنعت هوا – فضا استفاده ‌می‌شود.

دریل بادی قلاویز زن

دریل قلاویز زن دستگاهی پیشرفته و خاص است که عمل رفت و برگشت یا همان قلاویز زدن و ساخت رزوه داخل اجسام فلزی مانند لوله‌ها، مهره‌ها، پیچ‌ها و… را با دقتی بالا و در حد استاندارد جهانی انجام می‌دهد.

از دریل قلاویز زن بیشتر در تولید تجهیزات فلزی باکیفیت بالا استفاده می‌شود. در دستگاه دریل بادی قلاویز زن، نیروی مورد نیاز برای رزوه‌گیری و قلاویز دستگاه از طریق کمپرسور باد تأمین می‌شود. این دستگاه با ظاهری شبیه به دریل ستونی و دریل مگنتی ساخته می‌شود.

کلام آخر

همان‌طور که در این مقاله گفته شد، دریل‌ها ابزارهای صنعتی و غیرصنعتی هستند که در زندگی روزمره کاربردهای فراوانی دارند.

تمامی انواع دریل‌ها اساساً یک کار مشترک را انجام می‌دهند؛ با این حال بهتر است شما با توجه‌ به کاربردی که از یک دریل نیاز دارید، انواع دریل و کاربرد آن‌ها را بدانید.

در نظر داشته باشید که باید قبل از انتخاب دریل موردنظر از مشخصات، کیفیت، ابعاد و وزن دریل مطمئن شوید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x