مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

سنگ فرز یکی از ابزار‌های بسیار حیاتی در صنایع مختلف است. انواع سنگ فرز امروزه برای انجام کار‌های متعدد در به کار می‌روند و بدون آن‌ها، بسیاری از فعالیت‌های صنعتی قابل انجام نیستند.

تنوع بسیاری در فرز‌ها وجود دارد که هر کدام برای زمینه خاصی از صنایع مناسب هستند. این تنوع به این علت است که هر صنعت نیاز‌های خاص خود را دارد و انواع فرز‌ها برای تأمین این نیاز‌ها به شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی طراحی می‌شوند.

در این مقاله به معرفی جامع انواع دستگاه فرز می‌پردازیم. اگر به هر شکلی با این دستگاه سر و کار دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دستگاه فرز چیست؟

سنگ فرز یک ابزار چند منظوره است که قابلیت برش اکثر آلیاژ‌های سخت را از جمله آهن، فلز، سنگ، و سرامیک دارد. این ابزار برای اولین بار در سال ۱۹۵۴ در آلمان تولید شد و از آن زمان به‌عنوان یکی از ابزار‌های اساسی در صنایع مختلف به کار می‌رود.

معرفی دستگاه سنگ فرز

صفحه سنگ فرز قابلیت تعویض دارد تا بتوان از آن در کار‌های متنوع استفاده کرد. با پیشرفت تکنولوژی، مدل‌های شارژی آن نیز وارد بازار شدند.

امروزه سنگ فرز‌های شارژی با قدرت موتور کم‌تر، جایگاه ویژه‌ای در میان کاربران پیدا کردند و به دلیل قابلیت حرکت آسان و کارآیی در کار‌های خرد و کلان، ترجیح‌بر استفاده از آن‌ها است. در بخش بعدی به معرفی انواع سنگ فرز می‌پردازیم.

👈 برای آشنایی بیشتر با کاربردها و ویژگی‌های فرز و نحوه کار با آن، مقاله “سنگ فرز چیست؟” را حتما مطالعه کنید.

انواع سنگ فرز بر اساس نوع منبع تغذیه

می‌توان فرز‌ها را بر اساس نوع منبع تغذیه به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد. برای آشنایی با انواع فرز‌ها بر اساس منبع تغذیه به موارد زیر توجه کنید:

1. فرز برقی

یکی از انواع سنگ فرز‌ها «فرز برقی» است. فرز برقی یک ابزار قدرت‌مند است که برای انجام کار‌های ساختمانی، نجاری و صنعتی استفاده می‌شود.

این ابزار دارای یک موتور الکتریکی است که با اتصال به برق، قدرت و سرعت لازم را به دست می‌آورد. فرز‌های برقی معمولاً دارای دیسک‌های برش و سایر پیوست‌های جانبی هستند که برای انجام کار‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فرز برقی از رایج‌ترین انواع سنگ فرزها

انواع سنگ فرز برقی به دلیل قدرت و چرخش سریع برای برش، سابیدن، تیز کردن و حتی شناسایی سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در بخش‌های بعدی با انواع فرز برقی آشنا می‌شوید.

2. فرز شارژی

فرز‌های شارژی یکی از انواع فرزهای صنعتی قابل حمل هستند که با استفاده از باتری‌های قابل شارژ، کار می‌کنند. این ابزار‌ها برای انجام کار‌های ساختمانی، نجاری یا هر نوع کاری که نیاز به برش، سابیدن، حکاکی یا سایر فرآیند‌های مشابه دارد، استفاده می‌شوند.

یکی از مزیت‌های اصلی انواع فرز‌های شارژی، قابلیت حمل‌ونقل آسان آن‌ها بدون نیاز به برق است؛ این امر اجازه می‌دهد تا در مکان‌هایی که دسترسی به برق محدود است از آن‌ها استفاده شود. این ابزار‌ها معمولاً دارای وزن سبک‌تری نسبت به انواع فرز برقی معمولی هستند و حمل آن‌ها اصلاً دشوار نیست.

👈 جهت خرید آسان و آنلاین دستگاه سنگ فرز و برقی، لیست قیمت فرزها را در فروشگاه ابزار رضا بررسی کنید و با چند کلیک، سفارش خود را ثبت کنید و با ارسال رایگان، تحویل بگیرید.

3. فرز بادی

یکی دیگر از انواع دستگاه فرز، فرز‌های بادی هستند که با استفاده از هوای فشرده از کمپرسور هوا، کار می‌کنند. این فرز‌ها دارای قدرت بسیار بیشتری هستند و قیمتی مناسب‌تر و طول عمر بالاتری دارند. این ابزار‌ها معمولاً دارای سرعت چرخش بالا و توان بادی قوی هستند که امکان کار کردن در شرایط مختلف را فراهم می‌کنند.

فرز بادی، از انواع فرز صنعتی

یکی از مزایای اصلی استفاده از فرز‌های بادی این است که آن‌ها به‌صورت بی‌سیم عمل می‌کنند و نیازی به اتصال به برق یا استفاده از کابل‌های طولانی ندارند؛ این امر از آن‌ها یک ابزار قابل حمل با کاربردی راحت می‌سازد.

معرفی انواع سنگ فرز بر اساس اندازه

انواع سنگ فرز بر اساس اندازه عبارت‌اند از:

1. مینی فرز

مینی فرز یکی از انواع فرز‌های موجود است که برای کار‌های نیمه سنگین، خانگی و صنعتی سبک استفاده می‌شود. ابعاد کوچک این دستگاه‌ها باعث استفاده از صفحات برشی کوچک می‌شود.

سنگ فرزهای مینی با داشتن قدرت موتور کم‌تر نسبت به فرز‌های استاندارد، عملیات کوچک را به‌راحتی انجام می‌دهند و به همین دلیل از طرف کاربران مورد استقبال قرار می‌گیرند.

👈 خرید بهترین مینی فرزها با برندهای معتبر بازار (رونیکس، بوش، متابو و…) را می‌توانید به‌صورت تکی و عمده در فروشگاه ابزار رضا انجام دهید. جهت مشاهده لیست قیمت مینی فرزها، کلیک کنید.

2. فرز مینیاتوری

فرز مینیاتوری با ابعاد بسیار کوچک خود به عنوان کوچک‌ترین نوع فرز در خانواده فرز‌ها شناخته می‌شود. این ابزار یکی از جذاب‌ترین انواع فرز محسوب می‌شود که در زمینه‌های مختلف صنعتی و هنری کاربرد دارد.

انواع سنگ فرز صنعتی و معمولی را بشناسید.

فرز‌های مینیاتوری با انواع مختلف سری‌های فرز عرضه می‌شوند تا متناسب با نیاز‌های مختلف، انواع فرزکاری‌ها را انجام دهند. برخی از مدل‌های این ابزار‌ها به‌صورت شارژی عرضه می‌شوند که استفاده از آن‌ها را راحت‌تر می‌کند.

👈 در فروشگاه ابزار رضا می‌توانید بهترین فرز مینیاتوری ارزان و باکیفیت را با 30 روز ضمانت بازگشت وجه خریداری کنید. جهت مشاهده مشخصات خرید و قیمت فرزهای مینیاتوری روی لینک کلیک کنید.

3. فرز انگشتی

هنگامی که پوشاندن جزئیات دقیق و ظرافت کار بالا است، باید از سنگ فرز انگشتی استفاده کنید. این ابزار برای صنایعی همچون نجاری، ظریف‌کاری، منبت‌کاری و حتی پاک‌سازی زنگ‌ها و رنگ‌های سطوح فلزی مناسب است.

انواع سنگ فرز‌های انگشتی به دو دسته گلو بلند و گلو کوتاه تقسیم می‌شوند:

  • خرید فرز انگشتی گلو بلند برای فضا‌های تنگ و زوایا تند توصیه می‌شود. این ابزار قادر است به‌راحتی در نقاط دشوار فرزکاری کند. علاوه بر این، انواع تیغه‌ها و صفحه‌های برش مختلف را می‌توان برای آن انتخاب کرد. فرز انگشتی گلو بلند این توانایی را دارد که کار‌های متنوع را انجام دهد.
  • فرز‌های انگشتی گلو کوتاه جایگزینی مناسب برای مینی فرز‌ها است. در مکان‌هایی که مینی فرز‌ها نمی‌توانند به کار روند، فرز‌های انگشتی گلو کوتاه می‌توانند برش‌کاری‌ها و فرزکاری‌ها را انجام دهند. این ابزار‌ها برای درآوردن اشکال کوچک مانند دایره‌ها و مربع‌ها روی ورقه‌های فلزی مناسب هستند.

👈 در فروشگاه ابزار رضا انواع سنگ فرز انگشتی را نیز می‌توانید به‌صورت تکی و عمده خریداری کنید. لیست قیمت فرز انگشتی را اینجا مشاهده کنید.

4. فرز بزرگ

فرز بزرگ یا سوپر برای اهداف صنعتی با ابعاد بزرگ‌تر به‌کار می‌رود. اگر بخواهیم به انواع سنگ فرز بزرگ اشاره کنیم باید بگوییم که آن‌ها به دو دسته آهنگری و سنگ‌بری تقسیم می‌شوند و هر کدام ویژگی‌ها و کاربرد‌های خاص خود را دارند.

انواع سنگ فرز بزرگ

5. اور فرز نجاری

اور فرز یکی از ابزار‌های پرکاربرد در صنعت نجاری است که برای انجام مختلف کار‌های چوبی استفاده می‌شود. این ابزار دارای دو دسته جهت افزایش کنترل کاربر روی حرکت دستگاه است.

کاربرد‌های اور فرز در صنعت نجاری شامل سوراخ‌کاری، فرم‌دهی لبه‌های چوب، کف‌تراشی، شکل‌دهی و… می‌شود. این ابزار برای کار‌های ظریف و برش‌های فانتزی مانند برش لبه‌های چوب در ساخت مبلمان و برش لبه‌های شیشه به‌کار می‌رود.

👈 مقاله “اور فرز چیست؟” را مطالعه کنید و با کاربردها، ویژگی‌ها و نحوه کار اور فرز نجاری بیشتر آشنا شوید.

انواع فرز صنعتی با توجه به نوع صفحه سنگ

انواع فرز‌های صنعتی بر اساس نوع صفحه سنگ به مدل‌های زیر تقسیم می‌شوند:

1. فرز آهنگری

یکی از انواع فرز‌های صنعتی «فرز آهنگری» است. اساساً قطعات آهنی به دلیل سختی بالا با سنگ فرز اهنگری برش داده می‌شوند. این فرز‌ها با صفحه برش خاص می‌توانند هر نوع قطعه آهنی را برش دهند. در کارگاه‌های آهنگری، فرز‌های آهنگری از رونق بالایی برخوردارند و بیشترین نمونه‌های آن‌ها برقی هستند.

فرز آهنگری از انواع فرزهای صنعتی

قدرت موتور‌های فرز‌های آهنگری به اندازه کافی بالا است تا سرعت صفحات را افزایش دهند. صفحات این دستگاه بین ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ دور در دقیقه حرکت می‌کنند. این صفحات به‌راحتی هر فلزی را برش می‌دهند.

2. فرز سنگبری

فرز سنگبری نسبت به سایر فرز‌ها قدرت بیشتری دارند و به‌طور معمول برای کار‌های سنگبری در صنعت ساختمان استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها با سرعت بین ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ دور در دقیقه و قطر صفحات ۲۳ سانتی‌متر بهترین گزینه برای برش و صیقل کاری سطوح سنگی هستند. صفحات برشی این فرز‌ها معمولاً از سرامیک و گرانیت ساخته می‌شوند.

3. فرز پولیش

فرز پولیش به‌عنوان یک ابزار معمولاً برای پاکسازی و صاف کردن سطح مواد مختلف از جمله فلزات و سنگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. ابعاد صفحه برش این ابزار ممکن است متغیر باشد و سرعت کارکرد آن نیز بسته به نوع موادی که در حال پردازش هستند متفاوت است.

فرز پولیش، از انواع سنگ فرزها

4. سنگ رومیزی (چرخ سنباده)

فرز‌های رومیزی با دو سنگ برش یا سمباده و یک موتور به‌صورت ثابت روی میز کار قرار می‌گیرند و عملیات فرزکاری و صیقل‌دهی را انجام می‌دهند.

برای استفاده از فرز‌های رومیزی باید قطعه موردنظر را در دست گرفته و روی سنگ‌ها حرکت دهید تا عملیات موردنظر انجام شود. این فرز‌ها انواع و ابعاد مختلفی دارند و معمولاً با سنگ‌های سمباده متفاوتی مجهز می‌شوند. کاربرد اصلی این نوع فرز‌ها در تیز کردن چاقو‌ها و قیچی‌ها است.

سخن پایانی

سنگ فرز برای برش و صیقل کاری سطوح مورد استفاده قرار می‌گیرد و از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این ابزار‌ها انواع مختلفی مانند انواع فرز صنعتی، نجاری، انگشتی و… دارند و هرکدام از آن‌ها دارای مزایا و کاربرد‌های منحصربه‌فردی هستند.

موتور‌های آن‌ها نیز بر اساس مدل، قدرت‌های مختلفی دارند؛ برای مثال موتور فرز‌های سنگبری و آهنبری بالاترین قدرت را دارند در حالی که فرز‌های مینیاتوری به دلیل عملکردشان دارای کم‌ترین قدرت هستند. امروزه این ابزار‌ها به‌صورت برقی و شارژی در بازار عرضه می‌شوند. انتخاب شما کدام مدل است؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x