با کارشناسان ابزار رضا
دریل مگنت (Magnetic Drill) یا دریل مغناطیسی یکی از تجهیزات صنعتی تخصصی است که کاربرد عمده آن در زمینه سوراخ کاری سطوح فلزی و برش کاری فولاد میباشد. علت نام گذاری این دستگاه به دریل مگنتی، بخاطر به وجود آوردن خاصیت مغناطیسی به هنگام اتصال به شبکه برق است.
ایجاد خاصیت مغناطیسی در پایهها، باعث چسبندگی و ساکن شدن قطعه فلزی به پایهها شده و فرآیند سوراخکاری و برش را سهولت میبخشد. سرعت کار بالا با دریلهای مغناطیسی در هر یک از حالتهای عمودی، افقی، مورب و وارونه را میتوان از مزیتهای مهم این دستگاه برشمرد. یکی از ویژگی های این دریل قابل حمل، این است که در موقعیت های دشوار مانند ارتفاع های بلند روی داربست های ساختمانی و یا فضاهای محدود و تاریک قابل استفاده است. وجود خاصیت آهنربایی در انتهای این دریل به هنگام سوراخ کاری براده های فلزی پراکنده نشده و جمع آوری آنها دشوار نخواهد بود. دریلهای مگنتی برای حفر منافذی با قطر ۱۲۰ میلیمتر (کمتر) و عمق ۱۰۰ میلیمتر قابل استفاده هستند.
برای آشنایی با سایر مدلهای دریل موجود در ابزار، مقاله دریل چیست را مطالعه کنید.
مزایای دریل مگنت چیست؟
مهمترین مزایای کار با دریل مگنت، عبارتند از:
- سبک وزنی: برای سوراخکاری محل دریل کاری، به جای انتقال قطعه مورد نظر، میتوانید ابزار را به آن محل ببرید.
- قابلیت تنظیم حالت دستگاه: دستگاه دریا مگنتی، در موقعیت عمودی، افقی و حتی وارونه قابل تنظیم و استفاده است.
- منبع تغذیه: دریل مگنتی از نظر منبع تغذیه از تنوع بالایی برخوردار است و به صورت تغذیه اتوماتیک، نیمه اتوماتیک، پنوماتیک و دریل شارژی در بازار موجود است.
- سرعت بالا : به کمک دریل مگنتی، سرعت سوراخکاری تا ۴ برابر افزایش خواهد داشت.
- کاربردپذیری بالا: از دریل مگنت، در صنایع مختلفی نظیر صنعت سولهسازی، ریلسازی، نفت، گاز، پتروشیمی، ساخت، سازههای فولادی و کارگاههای تولیدی و جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد. دریل مگنتی در هر محیط و شرایطی، حتی در زیر آب نیز مناسب و ایده آل خواهد بود.
- ایمنی بالا: وجود سیستم الکترونیکی کنترل اضافه بار و کلاچ اتوماتیک با وجود گارد محافظ ایمنی دستگاه، شما را در حین کار با دریل مگنتی تضمین خواهد کرد.
- کاهش ضایعات: هنگام کار با دریل مگنت، ضایعات حاصل از سوراخکاری، بسیار اندک خواهد بود.
دریل مگنت از چه اجزایی تشکیل شده است؟
دریل مغناطیسی از قطعات مختلفی تشکیل شده است که شامل پایه های دریل می باشد و قطعات دیگری که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
- موتور گیربکس
- بدنه اصلی یا استند دریل
- اهرم
- مورس یا دنباله
- سیستم خنککننده
- مگنت
در ادامه هر کدام از اجزای دریل مغناطیسی را توضیح میدهیم.
1. موتور گیربکس
موتور پر اهمیتترین بخش یک دریل مغناطیسی است. این قسمت وظیفه تامین قوه محرکه دریل را بر عهده دارد که با جریان یکسو DC (جریان مستقیم) کار میکند.
توان موتور دریل مگنت، بسته به نیروی موردنیاز برای انجام روند سوراخکاری در بازه ی 800 تا 2300 وات متفاوت خواهد بود. همچنین جهت حفر سوراخ با قطرهای بیشتر باید از موتورهای قویتر بهره گرفت.
قطعات الکتریکی دریل نظیر اسپیندل که وظیفه کنترل نیروی چرخش و سرعت موتور را بر عهده دارند نیز روی موتور نصب میشوند.
2. بدنه اصلی یا استند دریل
کلیدهای الکتریکی مربوط به موتور، آهنربا و نشانگرهای آن و همچنین بردهای PCB دستگاه در استند آن قرار گرفتهاند.
دسته تغذیه دریل مگنتی، هم در بدنه اصلی تعبیه شده است. این بدنه که معمولاً از جنس چدن است، به عنوان دسته جهت حملونقل دریل هم مورد استفاده قرار میگیرد.
3. اهرم
اهرم (مرغک یا نگهدارنده ابزار) یک نوع گیره است که جهت نگهداری مغزی در دریل مگنتی به موتور وصل میشود.
در دریل های مغناطیسی دو مدل مرغک به کار گرفته میشود. مرغک صنعتی ( نگهدارنده دستی) و مرغک با قابلیت تعویض آسان و سریع که به راحتی به دریل مغزی وصل میشوند
4. مورس یا دنباله
مورسهای یک دریل مگنتی، وسیلهای جهت اتصال متهها به بدنه دریل هستند.
5. سیستم خنک کننده
این قسمت از یک مخزن و لولههای رابط متصل به آن تشکیل شده و کار ذخیره و رساندن مایع خنککننده به سر مته را بر عهده دارد.
6. مگنت
وظیفه این قطعه، ثابت نگه داشتن دریل بر روی فلز پایه است و بنا بر کاربرد ابزار، ابعاد و قدرت مگنت در مدلهای مختلف متفاوت می باشد.
چند نوع دریل مگنتی داریم؟
4 نوع دریل مگنت داریم که عبارتند از:
- دریل مگنتی پنوماتیک
- دریل مگنتی برقی
- دریل مگنتی شارژی
- دریل مگنتی هیدورلیک
در ادامه هر کدام را بصورت خلاصه معرفی میکنیم.
1. دریل مگنتی پنتوماتیک
در این نوع دریلها به جای برق، هوای فشرده بکار رفته است تا در زیر آب با مشکل مواجه نشوند. این دستگاه در محیطهایی که مواد قابل اشتعال دارند نیز به شرط داشتن گواهینامه ATEX، قابل استفاده خواهد بود.
2. دریل مگنتی برقی
این دریل نیز مانند دیگر دریلها به صورت برقی نیز تولید شده است. تهیه آن مقرون به صرفه بوده و در ابعاد گوناگونی تولید و طراحی میشود.
3. دریل مگنتی شارژی
دریل مگنتی شارژی به علت فناوری پیشرفته در تعداد بسیاری کمی تولید میشود و در بازار ایران نیز بسیار کمیاب است و نسبت به دریلهای برقی قیمتی دو برابر دارد.
4. دریل مگنتی هیدرولیک
این نوع دریلها مخصوص برنامههای کاربردی زیر آب هستند که به علت داشتن سیستم حلقه بسته، مانع از ورود آب به محفظه موتور میشوند. از نظر هزینه و قیمت، دریل مگنتی هیدرولیک، از گرانترین انواع دریل مگنت، به شمار میآیند.
چگونه از دریل مگنتی استفاده کنیم؟
در ادامه، دستورالعمل کلی نحوه کار با دریل مگنتی، آورده شده است:
- پایه مواد باید فلزی و آهنی باشد تا آهنربای الکتریکی کار کند.
- فولاد باید صاف و تمیز باشد تا آهنربا روی سطح نماند.
- کف دریل مغناطیسی کاملا تمیز باشد.
- هنگامی که برق قطع شود، دریل، فولاد را رها میکند و اگر بالای سرتان باشد، سقوط خواهد کرد. به منظور جلوگیری از این حادثه، برای بستن دریل مگنت از یک زنجیر محکم استفاده کنید.
- برای سوراخ کاری از مته مناسب استفاده کنید.
- پس از قرار دادن دستگاه روی علامتی که قرار است سوراخ ایجاد شود، سوییچ آهنربایی دریل مگنتی را روشن کنید. بررسی کنید که حتما نمایشگر آهنربا رنگ سبز را نمایش دهد. اگر نشانک آهنربا به رنگ قرمز باشد. این بدان معناست که آهنربا مواد کافی برای چسبندگی را ندارد.
- اعمال فشار بیش از حد بر روی دسته، کار حفاری را سریعتر نمیکند. در عوض، برشهای حلقوی را میشکند.
- برای جلوگیری از حوادث پس از سوراخ کاری، محل کار را با ابزار تمیزکننده مناسب تمیز کنید.
- وضعیت کابلها را به طور مرتب بررسی کنید و در صورت آسیب دیدن آن را تعویض کنید.
مشتریان عزیز می توانند با مراجعه به بخش محصولات ابزارفروشی آنلاین ابزار رضا، قیمت روز انواع ابزارآلات و یراق آلات را مشاهده و خریداری نمایند.