دریل، یکی از محبوبترین و پرکاربردترین ابزارها در دنیا امروز است که در مصارف خانگی، کارگاهی، سیمکشی و انجام دیگر کارهای فنی استفاده میشود. پیشرفت تکنولوژی موجب شد تا نمونه های بدون کابل این محصول نیز به بازار عرضه شود. حال سوال اینجاست که کدام یک بهتر است، دریل شارژی یا برقی؟
پاسخ این سوال، کاملا به این موضوع بستگی دارد که چه کارکردی از آن مد نظرتان است.
دریل شارژی و برقی شباهت های بسیاری به هم دارند اما تفاوت های کوچکی نیز وجود دارد. در این مقاله قصد داریم تا دریل شارژی و برقی را باهم مقایسه کنیم تا بفهمیم کدام یک برای شما بهترین است.
دریل برقی چیست؟
دریل برقی یکی از ابزارهای صنعتی قدرتمند است که برای سوراخ کردن انواع سطوح مختلف فلزی ،گچی، سیمانی، بتنی و چوبی کاربرد دارد. همچنین با تعویض سری آن و جاگذاری یک سری پیچ گوشتی، این قابلیت را دارد که با سرعت بالایی پیچ ها و مهره ها را باز و بسته کند.
اجزا تشکیل دهنده دریل برقی
- دسته ضد تعریق
- دکمه off/on با قفل محافظ
- دکمه تغییر جهت چرخش مته
- سه نظام یا نگهدارنده مته
- گشتاور
- سیم یا کابل اتصال به منبع برق
دریل برقی چگونه کار میکند؟
کار با دریل برقی اصلا پیچیده نیست و کافیست آن را به پریز برق متصل نمایید. آنها را برحسب آمپر درجه بندی
می شوند؛ یعنی هرچه مقدار آمپر بالاتر باشد، دریل قدرت بیشتری دارد؛ در اینجا قدرت بیشتر به معنی گشتاور بیشتر است. دریل های برقی ، ماشه ای جهت تغییر سرعت دارند هرچه آن را بیشتر فشار دهید مته با سرعت بالاتری می چرخد.
👈 جهت خرید اینترنتی انواع دریل برقی و مشاهده و مقایسه قیمت ها کلیک کنید.
کلاچ یکی دیگر از مواردی است که بر روی گشتاور مته و سرعت تاثیر می گذارد. این کلاچ هم مانند سایر قسمت ها قابلیت تنظیم سرعت را دارند. هرچه عدد آن در مقدار بالاتری تنظیم شود، مته سریعتر میچرخد. اگر بخواهید گشتاور از آنچه که کلاچ تنظیم شده است سریعتر باشد، دریل از حالت کلاچ خارج شده و با یک صدا به شما می گوید که باید حالت کلاچ را تغییر دهید.
دریل شارژی
دریل شارژی چیست؟ دریل شارژی ابزاری است که با انرژی ذخیره شده در باتری کار میکند و هیچ کابل برقی ندارد ؛بنابراین موجب آسانی کار شده و میتوان در هرجایی از آنها استفاده کرد. انواع مختلف این ابزار ،از نظر قدرت، امکانات، ولتاژ، آمپر و لوازم جانبی با یکدیگر متفاوت هستند و طبیعتا قیمت های متنوعی نیز خواهند داشت. اگر قیمت برای شما اهمیتی ندارد، بهتر است نوع دو باتری را انتخاب کنید تا همیشه یک باتری اضافه داشته باشید و در مواقع لزوم آن را تعویض کنید.
👈 خرید دریل شارژی از معتبرترین برندهای موجود در بازار. کلیک کنید و بهترین قیمت دریل شارژی را مشاهده کنید.
همانطور که گفتیم دریل شارژی با باتری کار میکند که این مسئله مزایا و معایبی نیز دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
مزایای دریل شارژی
- عدم نیاز به برق موجب شده تا در هر مکانی بتوان از آن استفاده نمود
- به علت نبود کابل دست و پا گیر نیستند و به راحتی می توان با آن جابجا شد
معایب دریل شارژی
- اتری تنها برای مدت مشخصی قادر به فعال نگهداشتن دستگاه خواهد بود.
- در صورتی که مداوم از آنها استفاده ندارید موجب فرسودگی و سولفات شدن باتری ها خواهد شد
دریل شارژی یا برقی؟
دریل های شارژی به غیر از سوراخکاری برای امور دیگر نیز کاربرد دارند؛ برای مثال اگر سری های پیچ گوشتی را در دست دشته باشید میتوانید از آن در باز و بستن پیچ و مهره استفاده کنید.
برخی از مدلهای این دستگاه دارای قابلیت تنظیم قدرت هستند که مخصوص بستن پیچ و مهره طراحی شده است. این تنظیمات به شما کمک میکند که میزان قرارگیری پیچ در عمق را کنترل کنید و همچنین از بیش از حد سفت شدن و یا هرز شدن پیچ جلوگیری میکند.
یک پیمانکار حرفه ای معمولاً دریل برقی را انتخاب میکند؛ زیرا باید دریلی داشته باشد که بداند در هر زمانی برای او کارایی خواهد داشت. اما نیاز دائمی به پریز میتواند نقطه ضعف این دستگاه باشد، که البته استفاده از یک سیم اتصال بلند و یا سه راهی این مشکل را حل میکند.
یکی دیگر از معایب دریل های برقی این است که اگر آسیبی به سیم وارد شود، دیگر قابل استفاده نخواهد بود که البته این اتفاق خیلی نادر است. اما از آنجایی که کارگاه های صنعتی محیطی پر از مواد سخت و آسیب رسان است، احتمال بروز این اتفاق همیشه وجود خواهد داشت.
افرادی که از دریل شارژی یا برقی استفاده کردند، میدانند که وزن دستگاه هنگام استفاده بسیار مهم است و از این رو تمایل دارند دستگاهی را انتخاب کنند که وزن کمتری داشته باشد. دریل برقی در مقایسه با دریل شارژی وزن کمتری دارد، زیرا باتری ندارد. اما باید بدانید که دریل های برقی بسیار حجیم هستند و این مسئله میتواند ورود به فضاهای تنگ را با مشکل مواجه کند.
سخن آخر ابزار رضا
در پایان باید گفت که وجود دریل شارژی یا برقی در جعبه ابزار شما از الزامات است. دریل برقی منبع تغذیه ثابت و گشتاور بالاتری دارد و به دلیل قدرت، کارایی و دوام زیاد بهترین گزینه برای پیمانکاران صنعتی میباشد. دریل شارژی نیز به دلیل راحتی و قابلیت تطبیق پذیری بالا مناسب کاربران خانگی است. این دریل در مقایسه با دریل برقی بسیار جمع و جور است و میتوان آن را به هرجایی برد.
بنابراین قبل از خرید دریل شارژی یا برقی ابتدا مشخص کنید که هدف و کارکردی را از آن انتظار دارید. در این مقاله سعی کردیم با بررسی تمام نکات مربوط به دریل شارژی و برقی، تفاوت های آنها برای شما بیان کنیم. اگر قصد خرید انواع دریل شارژی یا برقی را دارید، میتوانید به فروشگاه آنلاین ابزاررضا مراجعه کرده و محصول مدنظر خود را سفارش دهید. ما در ابزاررضا به شما کمک میکنیم تا مناسب ترین دریل را با بهترین قیمت را خریداری نمایید.