با کارشناسان ابزار رضا
قطعاً برای شما هم پیش آمده است که یک دریل باکیفیت تهیه کردهاید، اما آن گونه که انتظار دارید، عملیات سوراخ کاری مصالح ساختمانی به خوبی پیش نمیرود؛ در این مواقع علت سوراخ نکردن دریل چیست؟
از آن جایی که بیشتر کاربردهای دریل برای سوراخ کاری سطوح مختلف است، پس یکی از نکات مهم در خرید دریل، توجه به توان خروجی دستگاه است که بر حسب وات بیان میشود؛ البته عوامل دیگری نیز وجود دارد که میتواند عملیات سوراخ کاری را به کندی پیش ببرد.
در این مقاله از ابزار رضا تصمیم داریم تا در مورد 7 علت سوراخ نکردن دریل صحبت کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
علل سوراخ نکردن دریل چیست؟
از رایجترین علل سوراخ نکردن دریل، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از مته مناسب استفاده نمیکنید.
- مود مناسب دریل برای سوراخ کاری را انتخاب نکردهاید.
- جهت دور دریل تنظیم نشده است.
- بر پشت دریل فشار عمودی مناسب وارد نمیکنید.
- از دریل با توان مناسب استفاده نمیکنید.
- در چند کورس سوراخهایی را انجام نمیدهید.
- وجود فلز در دیوار میتواند از سوراخ کاری جلوگیری کند.
در ادامه به توضیح مفصل هر کدام از 7 علت سوراخ نکردن دریل میپردازیم.
1. از مته مناسب استفاده نمیکنید.
متههایی که برای چوب استفاده میشوند با متههایی که برای دیوار به کار میروند، تفاوت دارند. از مهمترین ویژگیهای مته مورد استفاده برای مصالح بنایی، وجود یک الماسه بر قسمت نوک مته است. الماسه در واقع یک عضو اضافی است که روی بخش سر مته جوش خورده و در واقع الماس مصنوعی است که در برابر حرارت بالا و خورندگی مقاومت خوبی دارد.
ممکن است شما در برخی شرایط با متههای فلز بتوانید گچ را سوراخ کنید، اما در برابر مصالح سختتری چون بتن، سنگ، سرامیک و کاشی با مشکل مواجه خواهید شد و به اصطلاح نوک مته میسوزد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که حتماً از متههایی با سری الماسه برای سوراخ کاری مصالح ساختمانی استفاده کنید.
اگر بخواهیم تخصصیتر صحبت کنیم، باید بدانید که سری الماسههای مورد استفاده برای سوراخ کاری دیوار با سوراخ کاری سنگ و سرامیک نیز باهم تفاوت ظاهری و قیمتی اندکی دارند.
از آن جا که اغلب کاربردهای خانگی مته برای سوراخ کاری رولپلاک جهت نصب میل پرده، رخت آویز و آینه باکس سرویس بهداشتی است، بهتر است برای این منظور مته الماسه سایز ۷ با طول ۱۰۰ میلیمتر را انتخاب کنید.
👈 جهت خرید و مشاهده قیمت انواع مته دریل، کلیک کنید و وارد فروشگاه ابزار رضا شوید.
2. مود مناسب دریل برای سوراخ کاری را انتخاب نکردهاید.
عدم استفاده از مود درست برای سوراخ کاری مصالح بنایی نیز میتواند علت سوراخ نکردن دریل باشد. بهطورکلی دریلهای برقی و شارژی دارای حداقل دو مود سوراخ کاری چرخشی و سوراخ کاری چرخشی و چکشی هستند.
مکانیزم چکشی دریل به این صورت است که همزمان با چرخش مته به صورت مکانیکی، از داخل دریل ضربههایی به انتهای مته زده میشود. چنانچه دریل را روی حالت چکشی قرار ندهید، راندمان کار افت میکند و عملیات سوراخ نمودن به کندی پیش میرود.
از آن جا که برای مصارف خانگی و صنعتی قابلیت چکشی بودن حائز اهمیت است، حتماً در هنگام خرید دریل چکشی این فاکتور را مدنظر قرار دهید؛ چون ضربههایی که به صورت متناوب به پشت سه نظام زده میشود، میتواند موجب سهولت در امر سوراخ کاری گردد.
👈 خرید آنلاین و بررسی لیست قیمت دریل چکشی به تاریخ امروز
3. جهت دور دریل تنظیم نشده است.
یکی از سادهترین قابلیتهایی که در تمام دریلهای برقی و شارژی وجود دارد، سوئیچ تغییر وضعیت چپ گرد و راست گرد است.
برای سوراخ کاری بهتر و خروج گرد و غبار ناشی از سوراخ کاری، در صورتی که از سمت خودتان به دریل نگاه کنید، باید دقت نمایید که سه نظام حتماً از سمت راست شما به سمت چپ حرکت کند. از حرکت معکوس دریل، معمولاً برای باز کردن پیچ استفاده میشود.
البته باید بدانید که علاوه بر دکمه تغییر سوئیچ، دکمه دیگری نیز در طراحی دریلها به کار رفته است که به عنوان حالت قفل ماشه شناخته میشود.
از آن جایی که سوئیچ تغییر جهت در نزدیکی انگشتان دست قرار گرفته است، این احتمال وجود دارد که در هنگام عملیات سوراخ کاری به طور سهواً دست بر روی این دکمه قرار گیرد؛ بنابراین با تعبیه این سوئیچ، از تغییر دکمه جهت گرد به صورت خودکار جلوگیری میشود.
چنانچه دریل را در دست راست خود بگیرید، سوئیچی که سمت انگشت اشاره قرار دارد، دور گردش راست گرد دریل را نشان میدهد و دکمهای که در سمت انگشت شست قرار میگیرد، دور معکوس را مشخص میکند.
4. بر پشت دریل فشار عمودی مناسب وارد نمیکنید.
تخمین زدن مقدار فشاری که باید به صورت عمودی بر دریل وارد کنید، اغلب به صورت تجربی و طی استفادههای زیاد حاصل میشود؛ بنابراین بیشتر افراد مبتدی نمیتوانند میزان نیرو و فشاری که بر دریل باید وارد کنند را برآورد کنند. عدم فشار عمودی مناسب، در برخی موارد میتواند جزو علت سوراخ نکردن دریل محسوب شود.
میزان فشاری که باید به پشت دریل به صورت قائم اعمال گردد، به عوامل گوناگونی چون متریال، چگالی، میزان گرد و خاکی که خارج میشود، طول و قطر مته بستگی دارد و بر اساس این عوامل باید فشارهایی با میزانهای مختلف را وارد کنید.
شما همچنین میتوانید از طریق گوش دادن به صدای دریل در هنگام سوراخ کاری، دریابید که آیا فشار بیش از حدی به دریل وارد میشود یا خیر؟ و البته به وسیله میزان پودری که از محل سوراخ کاری بیرون میریزد، میتوانید متوجه شوید که جسم موردنظر تا چه اندازه سخت است و چه میزان فشار برای سوراخ نمودن لازم دارد.
نکته: همواره به گونهای دریل را در دست بگیرید که نیروی اعمال شده تحت کنترل شما باشد و در صورت حادثه، امکان مهار دریل را داشته باشید.
5. از دریل با توان مناسب استفاده نمیکنید.
توان و قدرت نامناسب دریل نیز علت سوراخ نکردن دریل به شمار میرود. کاملا بدیهی است که توان کم نمیتواند مصالح سخت بنایی را به درستی سوراخ کند.
چنانچه تمایل به خرید دریل برای مصارف خانگی که عموماً سوراخ کاری مصالح ساختمانی است، دارید؛ ما پیشنهاد میکنیم که دریلهایی با توان ۷۰۰ تا ۸۰۰ وات تهیه کنید. دریلهایی با توان کمتر از این مقدار، میتوانند برخی از فلزات نرم مثل آلومینیوم و چوب را به خوبی سوراخ کنند، اما در سوراخ کردن مصالح سخت ساختمانی از جمله کاشی، سرامیک و بتن کارایی لازم را ندارد.
برخی از برندهای ناآشنا معمولاً میزان توانی که روی دریل برقی درج میکنند، بیشتر از مقدار واقعی آن است؛ بنابراین سعی کنید از فروشگاههای معتبر که برندهای شناخته شده و اورجینال را به فروش میرسانند، مثل ابزار رضا، برای خرید دریل برقی اقدام کنید
👈 برای خرید دریل برقی خانگی و صنعتی در هر قدرت و توانی که مدنظر دارید، به فروشگاه ابزار رضا مراجعه کنید.
ممکن است در برخی از دریلهای شارژی، به جای توان مصرفی، توان خروجی که با واحد نیوتن متر مشخص میشود، روی آن درج شده باشد. برای خرید دریل شارژی در نظر داشته باشید که حداقل توان خروجی ۶۰ نیوتن متر را دارا باشد.
👈 برای خرید دریل شارژی برقی خانگی و صنعتی در هر قدرت و توانی که مدنظر دارید، به فروشگاه ابزار رضا مراجعه کنید.
6. در چند کورس سوراخ کاری را انجام نمیدهید.
اگر در مواردی که تا به حال گفتیم، علت سوراخ نکردن دریل خود را پیدا نکردید، احتمالا علت آن، عدم سوراخ کاری در چند کورس میباشد.
گاهی اوقات مشاهده میکنید که در ابتدا دریل به خوبی پیش میرود و عملیات سوراخ کاری را انجام میدهد، اما بعد احساس میکنید که به دریل فشار بیش از حدی وارد میشود و سوراخ کاری به کندی جلو میرود؛ علت این امر، این است که شما اجازه ندادید پودرهای ناشی از سوراخ کاری از سوراخ خارج شوند.
برای جلوگیری از چنین پیشامدی باید به کورس کاری توجه کنید و بهتر است با حرکات تناوبی و عقب – جلو رفتن اجازه دهید که ضایعات ناشی از سوراخ کاری خارج شوند؛ تا مته بتواند با کمترین اصطکاک ممکن سوراخ کاری را انجام دهد.
7. وجود فلز در دیوار، میتواند علت سوراخ نکردن دریل باشد!
اگرچه این اتفاق به ندرت پیش میآید، اما غیر ممکن نیست. گاه شما در اثر سوراخ کاری ممکن است به نبشی، فلز، میلگردهای بتن آرمه و قسمتهایی از قاب پنجره برخورد کنید.
سری مته شما به علت داشتن نوک الماسه، قادر به سوراخ کردن فلز نیست. در چنین شرایطی با تغییر حالت چکشی دریل، میتوانید احساس کنید که صدا شدیدتر میشود، اما سوراخ کاری اتفاق نمیافتد. در صورتی که تمام موارد فوق را رعایت کرده باشید، میتوانید احتمال دهید که مته شما به فلز برخورد کرده است.
یک راه حل ساده برای سوراخ کاری بهتر
اگر تمام موارد گفته شده در این مقاله را رعایت کنید، قطعاً دریل شما قادر به سوراخکاری مصالح ساختمانی خواهد بود. ما در این جا یک راه حل ساده اما کاربردی برای سوراخ کاری بهتر دریل را بیان میکنیم؛ زمانی که میخواهید سوراخ کاری عمیق با قطر زیاد انجام دهید، میتوانید ابتدا با یک مته کوچک مثل متههای سایز ۲ یا ۴، سطح مورد نظر را کمی سوراخ کرده، سپس از متههای سایز بزرگتر مثلاً سایز ۶ یا ۸ برای سوراخ کاری استفاده کنید.
کلام آخر
علت سوراخ نکردن دریل، میتواند عدم استفاده از مته مناسب، عدم تنظیم جهت دور دریل، عدم استفاده از مود درست سوراخ کاری، عدم فشار قائم به پشت دریل و توجه نکردن به کورس کاری باشد. همچنین توان دستگاهی که خریداری میکنید، برای مصارف خانگی باید بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ وات باشد که شما میتوانید دریلهای خانگی باکیفیت و قیمت مناسب را از طریق فروشگاه اینترنتی یا حضوری ابزار رضا تهیه کنید.