با کارشناسان ابزار رضا
آیا تا به حال در حین کار با دریل برایتان پیش آمده است که این وسیله دچار خرابی شود؟ دریل یک ابزار پر کاربرد است که در بسیاری از کارگاهها و حتی منازل مسکونی کاربرد دارد. زغال دریل یک قطعه اساسی در این ابزار است که با انتقال جریان برق از موتور به سایر قطعات چرخشی، منجر به حرکت آنها میشود.
گاهی ممکن است دریل در اثر تمام شدن زغال دچار مشکل شود و در نهایت از کار بیافتد. ما در این مقاله قصد داریم علائم تمام شدن زغال دریل و اطلاعات دیگری در رابطه با این قطعه مهم را مورد بررسی قرار دهیم، بنابراین ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.
اصلیترین علائم تمام شدن زغال دریل چیست؟
زغال دریل یک قطعه حیاتی اما مصرفی برای عملکرد صحیح این ابزار است. این قطعه در اثر فعالیت دریل به مرور زمان مصرف میشود. اگر در حین کار با دریل متوجه علائم زیر شدید، احتمالا زغال دریل تمام شده است و زمان تعویض آن فرا رسیده است:
- کاهش عملکرد دریل یکی از علائم تمام شدن زغال است. در صورت تمام شدن زغال دریل، سرعت، درخشش و توان کار این وسیله بهطور محسوسی کاهش پیدا میکند.
- تمام شدن زغال دریل سبب کاهش قدرت این ابزار خواهد شد.
- یکی از علائم شایع تمام شدن زغال دریل بوی دودی است که ممکن است در حین کار با دریل آن را استشمام کنید. این بوی دود ناشی از اشتعال ناقص موادی است که روی زغال دریل قرار دارد.
- ردپای سیاه ناشی از زغال روی اجزای دریل یکی دیگر از نشانههای تمام شدن زغال دریل است.
- جرقه زدن دریل از دیگر از نشانههای رایج تمام شدن زغال است. زغالهای تخریب شده و کوچک جریان برق را بهدرستی انتقال نمیدهند و همین موضوع سبب ایجاد جرقه دریل خواهد شد.
تعویض به موقع زغال دریل سبب افزایش مفید عمر این دستگاه و بهبود عملکرد آن خواهد شد. پیشنهاد میشود برای بازدهی بهتر دریل، زغال آن را بهطور منظم و مطابق با دستورالعملهای تولید کننده دستگاه تعویض کنید.
برای آشنایی بیشتر با انواع دریل، کاربردها و اجزای تشکل دهنده آن، مقاله دریل چیست؟ را مطالعه کنید.
زمان ایده آل تعویض زغال دریل چه موقع است؟
بهترین راهکار برای فهمیدن زمان مناسب تعویض زغال دریل بررسی این قطعه است. اگر در حین بررسی آن متوجه شدید که زغال دریل به دلیل اصطکاک دچار خوردهشدگی شده است، امکان اتصال درست آن با آرمیچر وجود نخواهد داشت. در چنین شرایطی میبایست آن را تعویض کرد.
لازم به ذکر است برخی از دریلها دارای تکنولوژی پیشرفتهتری هستند و نشانگری در ساختار آنها تعبیه شده است که در هنگام اتمام زغال روشن خواهد شد. علاوه بر این موارد، در صورتی که فیوز دریل فعال یا آثاری از جرقهزدن در این دستگاه مشاهده شد، بهتر است زغال آن را تعویض کنید.
اگر جزو افراد فنی هستید و دریل از ابزارهای پر کاربردی است که در طول روز با آن سروکار دارید، پیشنهاد میشود حداقل دو بار در ماه زغال دریل را چک کنید تا در صورت نیاز به تعویض، این اقدام بهموقع انجام شود.
در صورتی که تجربه جدی استفاده از دریل ندارید، برای آشنایی بیشتر با انواع زغال دریل و کارکرد آنها در عمر مفید دریلها، مقاله زغال دریل چیست را مطالعه کنید.
چگونه زغال دریل را عوض کنیم؟
تعویض بهموقع زغال دریل یک از روشهای نگهداری درست و تعمیر اساسی دریل در جهت افزایش کارایی و دوام این ابزار است. زغال دریل یک قطعه کوچک است که با قرار گرفتن در قسمت پشتی دستگاه، جریان الکتریکی را به قطعات چرخشی و ثابت دریل منتقل میکند. استفاده مکرر از این وسیله کاربردی، سبب ساییده شدن و اتمام زغال مصرفی آن خواهد شد.
برای تعویض زغال دریل کافی است مراحل زیر را به دقت انجام دهید:
- در جهت حفظ رعایت نکات ایمنی دستگاه و شما، اگر دریل شارژی است قبل از تعویض زغال دریل، باتری را از آن جدا کنید. در رابطه با دریلهای برقی هم قبل از شروع کار آن را از برق بکشید. پیچهای دستگاه را به کمک پیچ گوشتی جدا و قاب دستگاه را از بدنه آن جدا کنید.
- زغال دریل در اطراف کلکتور یا آرمیچر قرار دارد. شیارهای کلکتور (قطعه چرخشی موتور) جهت قرار گرفتن زغال درون آنها طراحی شده است. زغالها از طریق فنر به جا زغالی متصل شدهاند. با استفاده از پیچگوشتی جا زغالی را از جای خود در آورده و زغالهای قدیمی را از آن جدا کنید. شیارهای آرمیچر را به خوبی تمیز کنید؛ زیرا ممکن است زغالهای کوچک در لابهلای شیارها گیر کنند.
- زغال جدید را جایگزین زغال قدیمی کرده و از جای گیری درست آن در شیارهای آرمیچر اطمینان حاصل پیدا کنید. پس از آن فنرها را به دقت به جا زغالی وصل کنید. در پایان قاب را به بدنه متصل کنید و با روشن کردن دستگاه، از کارکرد صحیح زغال مطمئن شوید.
جمعبندی
در این مقاله به بررسی علائم تمام شدن زغال دریل و روشهای تعویض و نگهداری آن پرداختیم. زغال دریل یک قطعه مهم و مصرفی در موتورهای برقی است که جریان الکتریکی را به قطعات چرخشی و ثابت دریل انتقال میدهد. همچنین انواع و ویژگیهای زغال صنعتی را معرفی کردیم و نکاتی را برای خرید و انتخاب آن ارائه دادیم.
پنج علامت اصلی تمام شدن زغال دریل عبارتند از: کاهش عملکرد و قدرت دریل، بوی دودی، ردپای سیاه، جرقهزدن و نشانگر تمام شدن زغال. پیشنهاد میکنیم در صورت مشاهده این علائم، زغال دریل را به موقع تعویض کنید تا از خرابی دستگاه و کاهش بازدهی آن جلوگیری کنید.
ما در این مقاله، فقط به بررسی زغال دریل پرداختیم و سایر قطعات موتور برقی را در نظر نگرفتیم. ممکن است برخی از مشکلات دریل ناشی از عوامل دیگری باشد که نیاز به تشخیص و تعمیر دارند. بنابراین، پیشنهاد میکنیم که در صورت عدم رفع مشکل با تعویض زغال دریل، به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید. همچنین، میتوانید برای افزایش عمر و کارایی دریل، از روشهای نگهداری و تعمیر پیشگیرانه آن استفاده کنید.