مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

موضوع این مطلب «فرق دریل چکشی با گیربکسی» می‌باشد و قرار است به شما در انتخاب و خرید مناسب‌تر کمک ‌کند. همان‌طور که می‌دانید؛ خرید دریل به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای هر خانه یا ساختمانی، ضروری است و برای باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها و سوراخ کاری استفاده می‌شود. تفاوت دریل گیربکسی و چکشی فقط در کارکرد و کاربرد آن‌ها نیست، بلکه از نظر ساختاری نیز باهم تفاوت دارند؛ اما مهم‌ترین تفاوت این دو دستگاه دریل در «اندازه مته» است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دو دستگاه در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

بررسی 4 فرق دریل چکشی با گیربکسی

دریل چکشی ابزاری است که به‌عنوان یک چکش یا مته دوار عمل می‌کند و با ضربات پی‌درپی و سریع، حفاری و خرد کردن مواد شکننده را تسهیل می‌کند. این ضربات باعث می‌شوند تا دریل چکشی با تلاش کم‌تر و سرعت بیشتر، کارش را انجام دهد. این دریل به یک کلاچ مخصوص مجهز است که علاوه بر چرخاندن چرخ‌دنده، آن را به داخل و خارج متصل می‌کند.

👈 جهت آشنایی بیشتر با عملکرد، کاربرد و اجزای دریل چکشی، مقاله “دریل چکشی چیست” را در ابزار رضا مطالعه کنید.

دریل گیربکسی به‌گونه‌ای طراحی شده که یک گیربکس دو حالته در جلوی موتور قرار دارد. این گیربکس امکان کاهش سرعت و افزایش قدرت را فراهم می‌کند و برای کارهایی مانند باز کردن پیچ، قلاویز کاری و سوراخکاری با سرعت کم ایده‌آل است. این نوع دریل‌ها معمولاً دارای قابلیت ضربه‌ای و چکشی نیز هستند. این قابلیت، قدرت و ویژگی‌های خاصی را به آن‌ها اضافه می‌کند.

👈 جهت آشنایی بیشتر با قدرت و عملکرد، مزایا و معایب و اجزای دریل گیربکسی، مقاله “دریل گیربکسی چیست” را در ابزار رضا مطالعه کنید.

تفاوت دریل گیربکسی و چکشی را می‌توان در قالب‌های زیر بررسی کرد:

  • تفاوت در عملکرد و کاربرد
  • تفاوت در اندازه و ابعاد
  • تفاوت در سه نظام و مته
  • فرق در قدرت

1. تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در عملکرد و کاربرد

هدف اصلی تمامی دریل‌ها «باز و بسته کردن پیچ‌ها و سوراخکاری» است؛ اما با توجه به تفاوت‌های جزئی در ساختار و قدرت، هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. دریل‌های گیربکسی برای باز و بسته کردن پیچ‌های سخت و بزرگ در سطوح بتنی، سیمانی، سنگی و سوراخکاری در سطوح سخت مانند فولاد و آهن استفاده می‌شوند. در مقابل، دریل‌های چکشی بیشتر برای سوراخکاری و باز و بسته کردن پیچ‌ها در سطوحی با سختی متوسط به کار می‌روند.

فرق دریل چکشی با گیربکسی در نوع کارکرد

2. تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در اندازه و ابعاد

یکی از تفاوت دریل چکشی و گیربکسی در «اندازه، ابعاد و وزن» آن‌ها است که باعث کاربرد متفاوت‌شان می‌شود. در دریل‌های گیربکسی برخلاف دریل‌های چکشی و معمولی از سه‌نظام‌های بزرگ و سنگین استفاده نمی‌شود و این مسئله باعث می‌شود ابعاد آن‌ها کوچک‌تر از مدل‌های دیگر باشد.

کار با دریل‌های گیربکسی در فضاهای تنگ و محدود، ساده‌تر است و کنترل آن‌ها راحت‌تر می‌باشد. از آنجا که در دریل‌های گیربکسی، گشتاور لازم تنها از طریق حرکت چرخشی دریل تأمین می‌شود، برخلاف دریل‌های چکشی فشار زیادی به مچ دست کاربر وارد نمی‌شود و کار با این دریل‌ها در پروژه‌های طولانی مدت آسان‌تر است.

3. تفاوت دریل چکشی و گیربکسی در سه نظام و مته

همه افرادی که تجربه کار با دریل را دارند، می‌دانند که دو نوع سه نظام در بازار موجود است:

  • سه نظام اتومات
  • سه نظام آچارخور

انتخاب دقیق یکی از این دو نوع سه نظام برای دریل گیربکسی یا دریل چکشی معمولاً به‌راحتی امکان‌پذیر نیست. با این حال معمولاً در دریل گیربکسی می‌توان مته‌هایی با اندازه تا ۱۳ میلی‌متر و در دریل چکشی مته‌هایی تا ۱۰ میلی‌متر را استفاده کرد. دریل‌های گیربکسی اغلب دارای سه نظام آچارخور هستند، در حالی که دریل‌های چکشی شارژی معمولاً با سه نظام اتومات طراحی و عرضه می‌شوند.

تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در سه نظام

4. فرق دریل چکشی با گیربکسی در قدرت

اختلافات جزئی در ساختار این دو نوع دریل باعث شده که در دریل‌های گیربکسی به‌دلیل تعداد بیشتر چرخ‌دنده‌ها، قدرت بیشتری تولید شود؛ اما در دریل‌های چکشی به‌دلیل وجود تعداد کم‌تر چرخ‌دنده‌ها، قدرت کم‌تری تولید شود. لازم به ذکر است نوع، مدل و برند دریل نقش مهمی در این تفاوت دارد.

دریل گیربکسی بهتره یا چکشی؟

پاسخ دقیق به این سؤال که “دریل گیربکسی بهتره یا چکشی” امکان‌پذیر نیست؛ زیرا هر نوع دریل برای کاربرد خاصی طراحی شده است.

فرق دریل چکشی با گیربکسی چیست؟ دریل گیربکسی بهتره یا چکشی؟

به‌طورکلی برای سوراخکاری چوب و فلزات از «دریل معمولی» استفاده می‌شود اما وقتی نیاز به سوراخکاری در مصالح ساختمانی دارید «دریل چکشی» انتخاب مناسب‌تری است. برای سوراخکاری مصالح با تراکم بسیار بالا نیز بهترین گزینه «دریل‌های گیربکسی» هستند. به جدول زیر نگاه کنید:

 مزایامعایبویژگی‌های متمایزکننده
دریل گیربکسی– عملکردهای متنوع
– کنترل بالا روی سرعت و گشتاور دستگاه
– قابلیت استفاده در مصارف مختلف  
– قیمت بالا
– پیچیده بودن فرآیند تعمیر
– اعمال گشتاور بیشتر
– گیربکس دو حالته
– عملکرد چرخشی بدون نیروی اضافی به مته‌ها
– امکان باز کردن پیچ‌های سفت
– مناسب برای استفاده مداوم
– ابعاد کوچک‌تر نسبت به دریل‌های بتن کن
– باز و بسته کردن پیچ‌های بلند و بزرگ
– مناسب مکان‌هایی با دسترسی سخت
دریل چکشی– قابلیت حفاری سطوح سخت
– امکان قطع و وصل کردن ضربات چکشی فقط با زدن یک دکمه  
نامناسب برای مصارف خانگی  – مناسب برای شکستن بتن و آجر
– دارای تنظیمات ضربه‌ای یا چکشی
– قابلیت استفاده از مته‌های گرد و شش سر
– افزایش سرعت سوراخ‌کاری
– ابعاد بزرگ‌تر و سه‌نظام بزرگ‌تر نسبت به دریل‌های گیربکسی
– دارای دو حالت تنظیم (ساده و چکشی)
– ترکیب حرکت “چرخشی و ضربه‌ای”
– قابلیت سوراخ‌کاری سطوح سخت

بررسی کنید:
✅ مشخصات خرید و لیست قیمت دریل چکشی به تاریخ امروز
✅ مشخصات خرید و لیست قیمت دریل گیربکسی به تاریخ امروز

جمع‌بندی

در این مقاله به‌طور مفصل درباره فرق دریل چکشی با گیربکسی با هم صحبت کردیم. پیش از خرید و انتخاب دریل باید به نوع استفاده و پروژه‌ای که پیش رو دارید توجه کنید. برخی برندها، دریل‌هایی را طراحی کردند که عملکرد هر دو نوع دریل چکشی و گیربکسی را هم‌زمان به کاربران ارائه می‌دهند. باید به این نکته توجه داشت که هر دو نوع دریل می‌توانند مانند دریل‌های معمولی، سوراخ کردن سطوح را انجام دهند اما تفاوت‌های موجود بین دریل گیربکسی و دریل چکشی باعث می‌شود هر کدام از آن‌ها عملکردی دقیق‌تر و ویژه‌تر داشته باشند.

سؤالات متداول

  • تفاوت کاربرد دریل چکشی با دریل گیربکسی چیست؟

دریل گیربکسی برای باز و بسته کردن پیچ‌های سخت و بزرگ در سطوح بتنی، سیمانی و سنگی مناسب است؛ در مقابل، دریل چکشی بیشتر برای سوراخکاری یا باز و بسته کردن پیچ در سطوح با سختی متوسط کاربرد دارد.

  • قدرت کدام دریل بیشتر است؟ چکشی یا گیربکسی؟

دریل‌های گیربکسی به دلیل داشتن چرخ‌دنده‌های بیشتر از قدرت بالاتری برخوردارند؛ در مقابل، دریل‌های چکشی به علت داشتن چرخ‌دنده‌های کم‌تر، قدرت کم‌تری دارند.

  • دریل گیربکسی بهتره یا چکشی؟ کدام را بخریم؟

تعیین و انتخاب یک دریل به‌عنوان بهترین گزینه به‌طور قطعی ممکن نیست؛ زیرا بستگی به نیازها و انتظارات شما دارد. برای تعیین این موضوع باید به حیطه کاری خودتان و ویژگی‌هایی که مد نظر دارید توجه کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x