مشــــاوره تلفنــی

با کارشناسان ابزار رضا

021-61664

اگر شما هم جز آن دسته افرادی باشید که در هنگام نبود برق ممکن است لنگ بمانید و نیاز مبرم به آن داشته باشید پس به خوبی می دانید که موتور برق چیست و چه کاربردی دارد.

در این فرصت پیش آمده قصد داریم نگاهی جزئی تر به ژنراتور یا موتور برق بیندازیم و بگوییم انواع موتور برق از لحاظ سوخت و نوع کاربرد کدام اند و اجزا تشکیل دهنده آن چیست; پس با ابزار رضا همراه باشید.

موتور برق یا ژنراتور برق دستگاهی است که انرژی مکانیکی را از طریق سوخت و احتراق به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. عملکرد آن بدین صورت است که با استفاده از سوخت موجود در مخزن، شفت به چرخش در می‌آید و موجب تولید برق می‌شود.

کاربرد موتور برق

به طور کلی می‌توان گفت در هرجایی که نیاز به برق داشته باشیم اما امکان دسترسی برق شهری وجود نداشته باشد کاربرد دارند. یا در هنگامی که برق سراسری قطع می‌شود ژنراتور برق مورد نیاز است. داشتن این دستگاه برای اماکنی نظیر: بیمارستان ها، مدارس، قطار، کارخانه، هتل، مراکز صنعتی و … امری ضروری است.

مهم ترین عامل تفاوت میان موتور برق ها قدرت آنهاست که با واحد ” وات” اندازه گیری می‌شود.

انواع موتور برق از لحاظ نوع سوخت

موتور برق بنزینی

موتور برق های بنزینی یکی از پرطرفدار ترین و متداول ترین نوع این دستگاه می‌باشند و بیشترین مصرف را در بین عموم دارند. همانطور که از نام پیداست سوخت آن ها با بنزین است. در ابتدا بنزین انرژی حاصل از سوخت را به انرژی مکانیکی و سپس انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد. این نوع موتوربرق ها دارای توان کارکرد بالاتری هستند.

موتور برق دیزلی (گازوئیلی)

در این نوع، انرژی مورد نیاز توسط سوخت گازوئیل و دیزل تامین می‌شود که احتراق آنها باعث چند برابر شدن قدرت موتور برق دیزلی نسبت به موتور برق بنزینی خواهد شد. می‌توان گفت ژنراتور دیزلی راندمان بالاتری نسبت به نوع بنزینی دارد و از آن برای کارهای گسترده تر و صنعتی‌ استفاده می‌شود.

– موتور برق گازسوز

سوخت مورد نیاز موتور برق گازسوز، معمولا گازشهری و CNG است که دارای مزیت هایی چون صدای کمتر و راندمان بالا است. به دلیل کم مصرف بودن می‌تواند برای مصارف خانگی بسیار مناسب باشد و همچنین طول عمر مفیدی نیز دارد.

به طور کلی ژنراتور های بنزینی و دیزلی کاربرد بیشتری نسبت به نوع گازی دارند چرا که تامین سوخت آنها راحت تر است.

انواع موتور برق از لحاط نوع کاربرد:

  • موتور برق مسافرتی

این نوع موتور برق ها خوراک کمپ ها و مسافرات ها هستند چرا که به راحتی حمل می‌شوند و صدای آزار دهنده ای ندارند.

  • موتور برق خانگی

بسیار مناسب مصارف خانگی و سبک است.خوب است بدانیم بهترین موتور برق برای منازل، نوع گازسوز می‌باشد.

  • موتور برق صنعتی

توان بالاتری دارند و در عین حال سنگین وزن تر هستند; مناسب ترین موتور برق برای صنایع، نوع دیزلی می‌باشد.

  • موتور برق ثابت

از قدرتمند ترین نوع موتور برق های موجود در بازار است. همانطور که از نامش پیداست به علت وزن سنگین قابل حرکت نیستند و معمولا در یک مکان ثابت تعبیه می‌شوند.

موتور برق چگونه کار می کند؟

  • هندلی: برای روشن شدن به روش هندلی به نیروی انسانی نیاز است تا بتواند طناب را بکشد و سپس موتور را بچرخاند. توان موتور برق با مکانیزم هندلی حداکثر 3 وات است.
  • استارتی: با استفاده از دکمه استارت یا سوئیچ به راحتی روشن و خاموش می‌شود و نیازی به هندل زدن نیست به همین خاطر بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است. توان موتور برق با مکانیزم استارتی بالای 3 وات است.
  • اتوماتیک: در این نوع، موتور برق همواره به جریان برق شهری متصل است. زمانی که برق قطع شود دستگاه به طور اتومات روشن شده و زمانی که برق وصل می‌شود به طور اتومات نیز خاموش خواهد شد.

اجزا تشکیل دهنده موتور برق

با هماهنگی و پیوستگی قطعات و بخش های مختلف، باعث می‌شود دستگاه بهترین عملکرد را داشته باشد; که مهم ترین قطعات شامل موارد زیر است:

  • خنک کننده: قطعات مختلف در حین کار داغ می‌شوند به همین دلیل یک سیستم خنک کننده برای آن تعبیه شده تا از آسیب به قطعات جلوگیری شود.
  • مخزن روغن: وجود سیستم روغن کاری موجب افزایش عمر و جلوگیری از ساییدگی قطعات خواهد شد.
  • موتور: مهم ترین بخش تشکیل دهنده این دستگاه است چرا که اصلی ترین کار را انجام می‌دهد و انرژی مکانیکی را به انرژی برق تبدیل می‌کند. هرچه موتور دارای  قدرت بیشتری باشد دستگاه نیز از توان بالا تری برخوردار خواهد بود.
  • سیستم سوخت رسانی: این بخش وظیفه دارد سوخت مورد نیاز را به دستگاه برساند
  • پنل برق: به عنوان یک محافظ برای موتور محسوب می‌شود و کنترل قسمت های AC , DC را برعهده دارد.

چگونه عمر موتور برق را بیشتر کنیم؟

برای اینکه بهترین کارایی را از دستگاه خود به دست آوردید و همچنین عمر مفید آن را افزایش دهید نکات مهم زیر را در نظر داشته باشید:

تعویض کردن روغن موتور: اگر موتور برق خود را به تازگی تهیه کرده اید لازم است ماهی یکبار روغن آن را بررسی و تعویض کنید. در ادامه پس از چندین بار تعویض و استفاده بهتر است این بازرسی را به 6 ماه یکبار برسانید.

تمیز کردن فیلتر هوا: بستگی به محلی که قرار دارید( دارای هوای پاک است یا آلاینده) پس از 50 تا 70 ساعت کار کرد بهتر است فیلترهوای آن را شستوشو دهید و پس از خشک شدن مجدد در سر جایش تعبیه کنید.

تعویض شمع: بهتر است سالی یک بار شمع های موتر برق را تعویض نمایید.

بهترین موتور برق (ژنراتور) برای باغ یا ویلا کدام است؟

انتخاب بهترین موتور برق برای باغ، بستگی به نیازها و محیط استفاده شما دارد. در ابتدا، باید مشخص کنید که برای چه منظوری می‌خواهید از موتور برق در باغ خود استفاده کنید؟

به طور کلی، یک موتور برق با توان کمتر از 5 کیلو وات برای باغ‌های کوچک و خانگی مناسب است. اما اگر باغ شما بزرگ است، باید از یک موتور برق با توان بیشتر استفاده کنید. همچنین، در انتخاب موتور برق باید به نوع سوخت آن نیز توجه کنید. موتور برق‌هایی که با سوخت بنزینی کار می‌کنند، معمولاً برای استفاده در باغ‌ها مناسب نیستند. به همین خاطر بهتر است از موتور برق‌هایی که با سوخت گازوئیل یا گاز طبیعی کار می‌کنند در باغات استفاده شود.

همچنین، باید به دوام و قابلیت حرکت آسان آن نیز توجه کنید. موتور برق‌هایی که به راحتی قابل حمل هستند و دارای چرخ و دستگیره جهت حمل هستند، برای استفاده در باغ‌ها مناسب تر اند. همچنین، باید به میزان صدا تولید شده توسط موتور برق نیز توجه کنید. بهتر است از یک موتور برق بی صدا استفاده کنید تا برای همسایگان و یا در صورت وجود حیوانات آزار ایجاد نشود.

بهترین برندهای موتور برق

از برندهای مطرح موتور برق می‌توان به موتور برق هیوندا، موتور برق پی ام، موتور برق کرون، موتور برق توسن، موتور برق اکتیو، موتور برق دی اس دی، موتور برق آسترا، موتور برق رونیکس، موتور برق آروا، موتور برق کنزاس و موتور برق بلک مکس اشاره کرد.

برای مشاهده قیمت موتور برق وارد شوید

کلام آخر ابزار رضا

آنچه که گفتیم توضیح مختصر و ساده‌ای از موتور برق و کاربرد آن بود؛ سپس انواع موتور برق به لحاظ سوخت و نوع کاربرد را بیان کردیم و درباره اجزا تشکیل دهنده آن و چگونگی افزایش عمر موتور برق سخن گفتیم و در آخر نیز به معرفی بهترین برندهای موتور برق پرداختیم. چنانچه شما به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید می‌توانید با مشاوران ابزاررضا با شماره 02161664 تماس بگیرید.

محصول مرتبط

موتور برق پی ام 7 کیلو وات مدل TM7500E

  • موتور چهار زمانه با توان 7000 وات
  • حجم روغن در کارتر 1100 میلی لیتر
  • حجم موتور 420 سی سی
محصول مرتبط

موتور برق آسترا 3.5 کیلو وات مدل AST3700

  • موتور تک سیلندر با توان خروجی 3.5 کیلو وات
  • قابلیت تولید 2.5 تا 2.8 کیلو برق واقعی
  • دارای اگزوز استیل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x